Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα edu-gate.minedu.gov.gr έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

Οι φορείς που επιθυμούν να αναρτηθούν πληροφορίες για τα προγράμματά τους, μπορούν να ενημερωθούν από εδώ. 

athlopaideia

Ο εκπαιδευτικός, αθλητικός και καλλιτεχνικός φορέας Αθλοπαιδεία πραγματοποιεί προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Κύριο μέλημα της Αθλοπαιδείας είναι η ικανοποίηση της πρωταρχικής ανάγκης των παιδιών για μάθηση, προτείνεται μία ποικιλία εκπαιδευτικών παιδαγωγικών δραστηριοτήτων που συνδυάζουν τη μάθηση και την ψυχαγωγία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι συνυφασμένα με τις απαιτήσεις των σχολικών βιβλίων και είναι προσαρμοσμένα στις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών. Θα αποτελέσουν ερέθισμα δημιουργικής σκέψης και φαντασίας για όλα τα παιδιά που θα δραστηριοποιηθούν.

Τα 18 εκπαιδευτικά προγράμματα είναι:
Από το Σταφύλι στο Κρασί, από το Σιτάρι στο Ψωμί, Μαθαίνω για το Μέλι, από την Ελιά στο Ελαιόλαδο, από το Κακάο στη Σοκολάτα, Υγιεινή Διατροφή – Μικροί Master Chef, Τέχνη από Πηλό, Μικροί Αρχαιολόγοι, Μικροί Κτηνοτρόφοι εν Δράσει, Μικροί Γεωργοί εν Δράσει, Δάσος - το Πράσινο Εργοστάσιο, Γνωρίζω τα Ολυμπιακά Αθλήματα – Άθληση και Ψυχαγωγία, Μαθαίνω για τις Πρώτες Βοήθειες, Καλλιτεχνικές Δημιουργίες, Μαθαίνω για τον Αργαλειό και την Υφαντική, Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα, Πρόγραμμα Αποκριών, Πασχαλινό Πρόγραμμα.

Η απασχόληση και η επίβλεψη των μικρών μαθητών γίνεται με υπευθυνότητα και πολύ κέφι από Πτυχιούχους Εκπαιδευτές διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων. Σκοπός των προγραμμάτων είναι να προσφέρουν στα παιδιά γνώσεις και εμπειρίες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που έχουν γράψει την ιστορία του τόπου και του πολιτισμού μας, αλλά και δραστηριότητες που πηγάζουν από τις επιστήμες και το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.

Η διάρκεια της επίσκεψης είναι από 3 έως 4 ώρες

Αριστοτέλους 34, Ηλιούπολη, 16343
Κόστος ανά παιδί: 4 - 5 ευρώ
Κρατήσεις - Πληροφορίες 210 9940524
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για αναλυτικές πληροφορίες: 

Εκπαιδευτικά προγράμματα            Βιβλίο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13-09-17, 11:45

Armonia Zen

Η Ακαδημία χιονοδρομίας «Αρμονία – Ζεν» διοργανώνει εκπαιδευτικές - περιβαλλοντικές - ψυχαγωγικές εκδρομές για παιδιά Δημοτικού εντός και εκτός Αττικής.
Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία: αρχείο 1 και αρχείο 2.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση:
Τηλ. 210 6129513, fax 210 6147927, κιν. 697 9528501,
www.armonia-zen.gr ,
e-mail: armonia_at_hol.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

Τελευταία τροποποίηση στις 18-09-17, 13:20

karpos

Ο Καρπός, Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με όνομα "AppYourSchool" και θέμα "Δεξιότητες των εφήβων στα μέσα επικοινωνίας και η ένταξη των νέων τεχνολογιών στο σχολείο". Το έργο "App Your School" είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ με βασικούς εταίρους το ιταλικό Centro Zaffiria. Ο
Καρπός είναι ένας από τους 8 συνεργαζόμενους φορείς, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Οι λοιπές χώρες που συμμετέχουν είναι: Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία και η Ιταλία που ηγείται του προγράμματος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016 ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί, παραδίδοντας και τα προβλεπόμενα αποτελέσματα τον Αύγουστο του 2019. Στόχος του είναι να διερευνήσει και να εφαρμόσει νέες μεθοδολογίες και πρακτικές που αξιοποιούν τις ψηφιακές δεξιότητες των νέων στο χώρο της εκπαίδευσης. Η σύμπραξη με τους εταίρους 8 ευρωπαϊκών χωρών θα οδηγήσει σε έρευνα και ανταλλαγή πρακτικών που θα εφαρμοστούν σε τάξεις μαθητών ηλικίας 11-16 ετών.

Είδος προγράμματος: ERASMUS+ Program
Νο. ofAgreement: 2016-1-IT02-KA201-024439
Διάρκεια υλοποίησης: 2016-2019
Βαθμίδα Εκπαίδευσης: Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Περιοχές υλοποίησης: Σχολεία κυρίως σε Αττική και Βοιωτία συγκεκριμένων επιλεγμένων συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών
Βασικό συνεργαζόμενο σχολείο: 1ο Γυμνάσιο Υμμητού
Ιστότοπος του προγράμματος: http://www.appyourschool.eu/ 
Σελίδα στον ιστότοποτου Καρπού: http://www.karposontheweb.org/app-your-schoolerasmus/ 

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13-09-17, 11:01

karpos optikoakoystika

Ο Καρπός, Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, οργανώνει εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά εργαστήρια που έχουν ως θέμα δράσεις που αφορούν τον κινηματογράφο, τα οπτικοακουστικά γενικότερα και τον πολιτισμό με βασικά του εργαλεία την εικόνα, τον ήχο και την
αφήγηση.

Βαθμός Εκπαίδευσης: Νηπιαγωγεία, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Περιοχές υλοποίησης: Σχολεία κυρίως σε Αττική, δεχόμαστε αιτήματα και από επαρχία κατά τη διάρκεια εξορμήσεών τους
Διαθέσιμο Link: www.karposontheweb.org/workshops/schoolworkshops/ 
Δείγμα εργασίας (κανάλι youtube): www.youtube.com/user/karposontheweb/featured 
Στοιχεία Επικοινωνίας: info_at_karposontheweb.org (αντικαταστήστε το _at_ με @), 2130435978 / 6949404003

Αναλυτικές πληροφορίες για τα εργαστήρια θα βρείτε στο ακόλουθο αρχείο.

soccerWorld

Η Soccer World προσφέρει για το σχολικό έτος 2017 - 2018 εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Α΄θμιας  & Β΄θμιας Εκπαίδευσης.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13-09-17, 11:47

enekaPaideias

 Το ένεκα παιδείας είναι ένα θεατρικό εργαστήρι διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στοχεύουν στη βιωματική μάθηση. Οι εικαστικές τέχνες ,το θεατρικό παιχνίδι , η μουσική και ο χορός συναντιούνται στα προγράμματά μας για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό περιβάλλον, δημιουργίας, μάθησης και ψυχαγωγίας που παρακινεί τους μαθητές να συμμετέχουν και να βιώνουν τα δρώμενα.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι παραστάσεις απευθύνονται σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και υλοποιούνται στη αίθουσα παραστάσεων του ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ αλλά και στο χώρο των σχολείων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κολοκοτρώνη 42 /Αργυρούπολη / Αθήνα
ΤΗΛ.: 210 9916202, 6974897664 / Fax: 210 9936202
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: κ. Κουρεντζή Ειρήνη
http://www.enekapedias.gr
https://www.facebook.com/enekapedias/

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12-09-17, 09:50

idrymaBouylhs

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 θα συνεχίσει την παρουσίαση των τακτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του:

Για τα δύο πρώτα από τα παραπάνω προγράμματα απαιτείται έγκαιρη κράτηση, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Επίσης, θα συνεχιστεί η παρουσίαση των δύο βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του προηγούμενου σχολικού έτους, τα οποία σχετίζονται με τις τρέχουσες περιοδικές εκθέσεις:

  • Ερευνάμε και συζητάμε για τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια
  • «Το προσωπικό είναι πολιτικό»: συζητώντας για τον φεμινισμό

Επιπλέον, θα προσφερθούν δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, στο πλαίσιο δύο νέων εκθέσεων:

  • Ερευνάμε και συζητάμε για τον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη
  • Πανεπιστήμιο Αθηνών: 180 χρόνια από την ίδρυσή του

Για τα τέσσερα παραπάνω προγράμματα η κράτηση θέσεων θα γίνεται τηλεφωνικά (στους αριθμούς 210 3735247 και 210 3735245) από 11 Σεπτεμβρίου 2017, καθημερινά 9:00-16:00.

Τέλος, για τους μαθητές της Α´ τάξης των ΕΠΑΛ, για πρώτη φορά φέτος, θα προσφέρεται ένα φιλόδοξο και σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής προσφέρονται δωρεάν, ενημερώνουν και προβληματίζουν τους μαθητές και αποσκοπούν στην καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας τους.

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr/

ppkerateas

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στην Κερατέα είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Μέσα στο Πάρκο βρίσκεται υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελματιών.

Στο χώρο του Πάρκου, συναντά κανείς αμπελώνες και μονάδες οινοποίησης, ελαιώνες και παραδοσιακές μονάδες εξαγωγής ελαιολάδου, σιτοβολώνες, αλώνια, έναν αρχοντικό νερόμυλο, έναν θολωτό ξυλόφουρνο, βοτανόκηπους και πλήθος άλλων εκθεμάτων.

Μια έμπειρη ομάδα Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση μέσα από ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

• Τρυγοπάτι
• Ελιά «Στου λιοτριβιού τις μυρωδιές»
• Βότανα και Μυρωδικά
• Παλιά Επαγγέλματα
• Παλιά Παιχνίδια

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου και κάποια από αυτά στον χώρο των σχολείων και έχουν διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 229904210, 2103647200, 2109211812
Ηλεκτρονική διεύθυνση: info_at_politistikoparko.com (αντικαταστήστε το _at_ με @)
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com

Τελευταία τροποποίηση στις 11-09-17, 11:41

kinitoPlanitario

Η «Motivating Mind’s Nobleness» σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές Προσχολικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ένα από αυτά είναι και το Κινητό Πλανητάριο που έρχεται να ενθαρρύνει τα νεαρά μυαλά να είναι περίεργα για τα θαύματα του σύμπαντος.
Ένα καθαρά βιωματικό, ιδανικό περιβάλλον ψυχαγωγίας για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς, όπου με πρωτότυπο τρόπο λαμβάνουν εντυπωσιακές πληροφορίες . Όλες οι προβολές είναι συναρπαστικές σε FULL HD εικόνα και Dolby Surround ήχο με θεματολογία μεταξύ άλλων για το διάστημα, τα τηλεσκόπια, το περιβάλλον με αποτέλεσμα να ενθαρρύνουν την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον των μαθητών.
Χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να τοποθετηθεί και να τεθεί σε λειτουργία το Κινητό Πλανητάριο που είναι ένας ειδικός θόλος, για την ακρίβεια μία φορητή φουσκωτή «αίθουσα» με θολωτή οροφή, διάμετρο 6 μέτρων και χωρητικότητα 30 ενηλίκων ή 35 παιδιών, πάνω στην οποία προβάλλονται ταινίες εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
4 ευρώ με ελάχιστη συμμετοχή 80 παιδιά, για την Αττική
6 ευρώ με ελάχιστη συμμετοχή 100 παιδιά, για την υπόλοιπη Ελλάδα .

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210 7280217 – 6948 109888
Mail: info_at_mmn.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)
Web: www.mmn.gr

Το κινητό πλανητάριο είναι διαθέσιμο για επισκέψεις σε σχολεία όχι μόνο στον νομό Αττικής αλλά σε όλη την επικράτεια!
Κάθε σχολική μονάδα παύει να ανησυχεί για το υψηλό κόστος αλλά και τη δυσκολία της διοργάνωσης μιας εκδρομής σε ένα εξωτερικό πλανητάριο. Οι μαθητές βιώνουν και απολαμβάνουν την εμπειρία μιας πολύτιμης εκπαιδευτικής πηγής με ελάχιστο κόστος.

Επιπλεον:
· Η οργάνωση μιας τέτοιας επίσκεψης για τους μαθητές του σχολείου είναι μια απλή διαδικασία. Η παρουσίαση γίνεται στις εγκαταστάσεις της εκάστοτε σχολικής μονάδας. Δεν απομακρύνονται οι μαθητές από το χώρο του σχολείου.
· Η παρουσίαση διαρκεί όσο μια διδακτική ώρα. Αυτό διευκολύνει στην ομαλή διεξαγωγή του υπόλοιπου σχολικού προγράμματος κι έτσι δεν διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου.
· Η θολωτή αίθουσα τοποθετείται και τίθεται σε λειτουργία σε 15 λεπτά, όσο δηλαδή ένα σχολικό διάλειμμα.
· Απαιτείται μόνο μια απλή παροχή ρεύματος και υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης είτε σε εσωτερικό χώρο και σε εξωτερικό. Οι απαιτούμενες διαστάσεις για το εσωτερικό χώρο είναι 6 μέτρα διάμετρος και 3,10 μέτρα ύψος.
· Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των προβολών είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι κατάλληλο και για παιδιά ΑΜΕΑ.
· Το θέαμα κάθε ταινίας περιλαμβάνει προβολές σε FULL HD εικόνα και Dolby Surround ήχο.
· Το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και με κατάρτιση στην παρουσίαση θεαμάτων που αφορούν σε παιδιά.
· Το κινητό πλανητάριο πληρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας.

Δελτίο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις 15-09-17, 11:48

kiv17 18

 Η "ΚΙΒΩΤΟΣ, παιδικές υποθέσεις" διανύοντας τον 14ο χρόνο στον χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων & υπηρεσιών για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, σας παραθέτει την ακόλουθη λίστα δραστηριοτήτων για τις εκδρομές που θα προσφερθούν την σχολική περίοδο 2017-2018, με οικονομική επιβάρυνση, για παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία Νομού Αττικής (δημόσια & ιδιωτικά)

Λίστα δραστηριοτήτων "ΚΙΒΩΤΟΣ, παιδικές υποθέσεις" 2017 - 2018

Τελευταία τροποποίηση στις 11-09-17, 11:42

museumFriends

Ο εκπαιδευτικός και πολιτισμικός φορέας Museum Friends© έχει σχεδιάσει εκπ. προγράμματα για σχολικές ομάδες:
1. Στην Τριήρη «Ολυμπιάς»
«Σαν ένα πλήρωμα τρανό, στην τριήρη ΟΛΥΜΠΙΑΣ»
Ποια η σημασία της τριήρους ως πολεμικό πλοίο στην αρχαιότητα; Από ποια δομικά μέρη αποτελείται; Πως οργανωνόταν ο πλους της τριήρους και ποιες οι ειδικότητες του πληρώματος της;
Οι μαθητές ανακαλύπτουν τα πλοία που προηγήθηκαν της τριήρους αλλά και εκείνα που την διαδέχθηκαν, εντοπίζοντας την καινοτόμο δράση της. Ερευνούν τα βασικά δομικά της στοιχεία και ανακαλύπτουν τις ειδικότητες και τις αρμοδιότητες του πληρώματός της. Πειραματίζονται με τον τρόπο διάταξης των κωπηλατών και ερευνούν τον τρόπο με τον οποίο οι τριήρεις πήραν τη νίκη στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Τέλος, εφόσον ο καιρός ευνοεί, οι μαθητές ολοκληρώνουν την έρευνα τους στο κατάστρωμα και στους χώρους κωπηλασίας της Τριήρους ΟΛΥΜΠΙΑΣ.
Τόπος διεξαγωγής: Τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Ηλικία μαθητών: 9-12 & 12-16 ετών( Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού & Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου, A’ Λυκείου)
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ/άτομο


2. Στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος
«Ανακαλύπτω τη σημασία και τις λειτουργίες του Αντιτορπιλικού Βέλος»
Πώς οργανώνεται η καθημερινότητα ενός πληρώματος σε ένα αντιτορπιλικό; Ποια είναι η ιστορία του Αντιτορπιλικού Βέλος; Ποια η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην ιστορία της
Ελλάδος; Οι μαθητές γίνονται ερευνητές και συγκεντρώνουν στοιχεία για τη σημασία και τη λειτουργία του Α/Τ Βέλος. Στη συνέχεια χωρίζονται σε ομάδες και αναλαμβάνουν να
μελετήσουν και να αναδείξουν θέματα όπως ναυσιπλοΐα, επικοινωνία, ναυτική ορολογία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός πλοίου, κ.λπ. Τέλος, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στην ολομέλεια και φτιάχνουν την ομαδική αφίσα του Α/Τ Βέλος.
Τόπος διεξαγωγής: Πλωτό Μουσείο Α/Τ Βέλος (Μ.Α.Α. Α/Τ ΒΕΛΟΣ)
Ηλικία μαθητών: 10-12 & 12-16 ετών( Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού & Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου, A’ Λυκείου)
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ/άτομο


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Museum Friends©
Κεραμεικού 4, Παράδεισος Αμαρουσίου, 151 25
Τηλ.: 210 8056064, 6932840407
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
URL: www.museum-friends.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις 6-09-17, 10:42

votanikosDiomidus

Ο «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους», κοινωφελές ίδρυμα που δημιουργήθηκε από το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Διομήδους είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Διαθέτει πολύ μεγάλο αριθμό από φυτικά είδη που απαντούν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, διατηρεί για πολλές δεκαετίες ένα εξαιρετικό φυσικό οικοσύστημα και μας μεταφέρει άθικτη την ομορφιά του Αττικού τοπίου. Ο Κήπος, εκτός από τον υψηλό βαθμό ποικιλότητας της αυτοφυούς και καλλιεργούμενης χλωρίδας, αποτελεί και ένα ιδανικό φυσικό καταφύγιο της πανίδας
Στον Κήπο προσφέρονται δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όλα τα σχολεία που επιθυμούν ή έχουν ήδη προγραμματίσει να επισκεφθούν τον Βοτανικό Κήπο οφείλουν οπωσδήποτε να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Ιδρύματος τηλεφωνικά (210-5811557, 210-5812582, 210-5813049), με φαξ (210-5813049) ή με email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), προκειμένου να καθορίζεται ο αριθμός των μαθητών, η ημερομηνία και ώρα επίσκεψης. Επίσης, οι περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων καλό θα ήταν να ενημερώνουν το Ίδρυμα εκ των προτέρων για το θέμα, το οποίο πραγματεύονται. Για κάθε δραστηριότητα οι μαθητές θα καταβάλουν ένα μικρό συμβολικό αντίτιμο υπό μορφή δωρεάς για κάλυψη του σχετικού κόστους, όπως αναφέρεται στο επισυναπτόμενο. Οι κανόνες, που πρέπει να τηρούν οι επισκέπτες του Κήπου, δίνονται μαζί με πλήθος άλλων πληροφοριών στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.diomedes-bg.uoa.gr) και είναι ανηρτημένοι στην κεντρική πύλη του Ιδρύματος.
Ο Κήπος δέχεται σχολεία τις καθημερινές από τις 9:00 έως την δύση του ηλίου, από την κεντρική είσοδο επί της Ιεράς Οδού 403, Χαϊδάρι.

 Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 29-08-17, 12:28