Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα edu-gate.minedu.gov.gr έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

Οι φορείς που επιθυμούν να αναρτηθούν πληροφορίες για τα προγράμματά τους, μπορούν να ενημερωθούν από εδώ. 

POLYXWROS Metaixmio

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές να επισκεφθούν τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και πραγματοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης, Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από τις 9:15 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Παράλληλα με τα προγράμματα, τα παιδιά μπορούν επιπλέον να απασχοληθούν στους χώρους του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ και του βιβλιοπωλείου, κάνοντας διάλειμμα στο αίθριο και ξεφυλλίζοντας παιδικά βιβλία στο βιβλιοπωλείο.

Το σχολικό έτος 2017-2018 θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα με αφορμή βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: 

Για το Προνήπιο και το Νηπιαγωγείο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Τα συναισθήματα μέσα από την Τέχνη!»

Για το Νηπιαγωγείο και όλες τις τάξεις του Δημοτικού
Δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική: «Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι» 

Για τις τάξεις Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού
Θεατρική διασκευή από την ομάδα “Δον Κιχώτες”: «Παραμύθι χωρίς όνομα» 

Για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
Θεατρική αφήγηση παραμυθιού βασισμένη στο βιβλίο της Κατερίνας Ανωγιαννάκη ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Για τις τάξεις Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
Αφήγηση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή»

Για τις τάξεις Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού
Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου από την ομάδα CSI Kids: «Ντετέκτιβ Κλουζ & CSI KIDS: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΚΟΜΙΚΣ»

Για τις τάξεις Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού
Εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου από την ομάδα CSI Kids: «Πένι Πέπερ & CSI KIDS: Το Κλεμμένο Ροκ Τραγούδι»

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ ή να απευθυνθείτε στο Τμήμα Παιδικού Βιβλίου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 211 3003500, εσωτ. 268), Δευτέρα έως Παρασκευή, 10π.μ.-5μ.μ. Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων με αφορμή βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 27-09-17, 14:01

synaisthimaton

Το Μουσείο Συναισθημάτων είναι ένα μοναδικό, διαδραστικό μουσείο αφιερωμένο στα συναισθήματα!
Χρησιμοποιεί τις εκθέσεις του, το παιχνίδι και το παραμύθι για να ενθαρρύνει τα παιδιά και τους εφήβους να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα και να κατανοήσουν τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων.
Ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Ο σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα πλαίσια της διαδραστικής έκθεση του μουσείου «Στο Παλάτι του Θυμού!», είναι να προσφέρουν τη δυνατότητα στους μαθητές και στους σπουδαστές:
 να αλληλεπιδράσουν με τα διαδραστικά εκθέματα,
 να κατακτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του συναισθήματος του θυμού
 να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να αξιοποιούν τη ζωτική του ενέργεια.
Τα συναισθήματα αποτελούν την εσωτερική πυξίδα που μας καθοδηγεί στη ζωή μας. Μας βοηθάνε να επεξεργαζόμαστε τα ερεθίσματα, τις καταστάσεις, τα γεγονότα από το περιβάλλον μας, να κατανοούμε τον εαυτό μας, τον κόσμο γύρω μας και να βρίσκουμε το δικό μας νόημα στη ζωή.
Η φιλοσοφία του Μουσείου Συναισθημάτων βασίζεται στη γνώση πως ενθαρρύνοντας τα παιδιά και τους εφήβους να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τους βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.
Το Μουσείο Συναισθημάτων είναι μη κερδοσκοπικός φορέας που η λειτουργία του βασίζεται αποκλειστικά στα εισιτήριά του.
Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο μουσείο και στα σχολεία θα βρείτε στο ακόλουθο ενημερωτικό αρχείο.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
________________________________________
ΚΑΡΑΤΖΑ 7, 11741 ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ | ΤΗΛ 210 9218329 | ΦΑΞ 210 9218323 | E-MAIL Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | URL www.mce.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις 27-09-17, 13:43

ergKeramikis

Το εργαστήρι κεραμικής λειτουργεί από το 1986 και οργανώνει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα για νηπιαγωγεία, και δημοτικά που βασίζονται στην αρχή της βιωματικότητας.

Σκοπός είναι να ενισχυθεί η δημιουργική έκφραση των παιδιών γνωρίζοντας την κεραμική του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και της λαϊκής μας παράδοσης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά την κεραμική τέχνη μέσα από ένα παιχνίδι αναζήτησης και δεξιοτήτων, με την βοήθεια της φαντασίας τους δημιουργούν τα δικά τους έργα.
Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για τμήματα μέχρι 40 παιδιά, μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο χώρο του σχολείου, οργανωμένα από εμάς με εργαλεία και υλικά, έτσι τα παιδιά δεν χρειάζονται να μετακινηθούν. Τα προγράμματα μπορούν να προσαρμοστούν στον χρόνο της διδακτικής ώρας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.


Εργαστήρι κεραμικής «Φως στην Τέχνη » της Νίκης Γκόφα
Αδελφοί Γιαννίδη 9 Μοσχάτο
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2103456130, Email: gofa_niki_at_yahoo.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

Τελευταία τροποποίηση στις 26-09-17, 14:34

eam17

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα για το διάστημα Οκτωβρίου -Δεκεμβρίου 2017:

 

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

theoxar17

Το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη έχει στο κέντρο των ενδιαφερόντων του τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με κύριο άξονα την εμφάνιση και εξέλιξη του μοντέρνου στον 20ό και 21ο αιώνα.
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μαθητικό κοινό, το Ίδρυμα διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα εικαστικών τεχνών και μουσικής, την καλλιέργεια αισθητικής παιδείας και την εξοικείωση με μουσειακούς χώρους.
Τα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος απευθύνονται σε όλες τις σχολικές ηλικιακές βαθμίδες. Για να δείτε τα προγράμματα που πραγματοποιούνται  για το σχολικό έτος 2017 – 2018 πατήστε εδώ.

Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ.

dro17

Η δρω – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ προσφέρει προγράμματα βιωματικού, επιμορφωτικού χαρακτήρα στην Αθήνα: (Νέα Κηφισιά: Χελιδονούς 55 και Πλάκα: Αφροδίτης 9 και Αδριανού 94) και στο Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Εναλλακτικών δραστηριοτήτων “δρω” στην Ναύπακτο: Κρύα Βρύση Βλαχομάνδρας.
Οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά, μαθαίνουν, διασκεδάζουν και καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα! Συνολικά προσφέρονται 15 εκπαιδευτικά προγράμματα, απευθύνονται σε μαθητές B/βάθμιας εκπαίδευσης, έχουν διάρκεια 1,30’, λειτουργούν ως υποστηρικτικό βοήθημα στις ενότητες διδασκαλίας και εμπλουτίζουν τις θεματικές προσεγγίσεις των βιωματικών δράσεων που αναλαμβάνουν οι τάξεις ως project εργασίας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αφορούν θεματικές που σχετίζονται με διδακτικά αντικείμενα για τη σχολική και κοινωνική ζωή, τη φύση και την άσκηση, τον πολιτισμό και τις δραστηριότητες τέχνης, την Ιστορία, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.
Η βιωματική μάθηση, που εφαρμόζουμε πιστά από το 1999, εντάσσει τους μαθητές στη διαδικασία της μάθησης μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους και παράλληλα ευαισθητοποιεί σε έννοιες και αξίες επικοινωνίας, συνεργασίας, ομαδικότητας, διασφαλίζοντας ποιοτική διασκέδαση και καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος.
Η οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 7 ευρώ για κάθε μαθητή. Στην επικοινωνία με τους καθηγητές των σχολείων, γίνονται καλύτερες τιμές ενώ παράλληλα δεχόμαστε δωρεάν παιδιά για τα οποία οι εκπαιδευτικοί μας ενημερώνουν ότι έχουν οικονομικές δυσκολίες.

Α. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ δείτε τον πίνακα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα πατώντας εδώ

     ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017 - 2018

Β. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ δείτε τον πίνακα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα πατώντας εδώ

     ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΠ.ΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2017 - 2018

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δρω – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην ιστοσελίδα: www.dro.gr
Τηλέφωνο: 210 32 32 518-9, Fax: 210 33 16 755, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ “δρω”
Τηλέφωνο & Fax: 26340 27 987

biotexnikoBiomixaniko

Σας πληροφορούμε ότι το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα τα οποία πραγματοποιούνται στα μουσεία και τους ευρύτερα μουσειακούς χώρους της Λαυρεωτικής, απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπτύσσονται σε τρεις θεματικές ενότητες.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

A. “ΠΕΤΡΩΜΑ, ΟΡΥΚΤΟ, ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑ”
1. «Εξόρυξη και Μεταλλεία στη Λαυρεωτική», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
2. «Πέτρωμα-Ορυκτό-Μετάλλευμα: (Τα ορυκτά στην καθημερινή μας ζωή)», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου

B. “ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ”
1. «Πώς γίνεται μία ανασκαφή;», για μαθητές Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
2. «Μία μέρα στο Μουσείο τα πιάτα γίνανε πινάκια…», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ – Β’ Δημοτικού
3. «Πώς εργάζονταν οι αρχαίοι»
• «Πως Έφτιαχναν τα Αγγεία», για μαθητές Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α ‘ – Γ’ Λυκείου
• «Πως Έφτιαχναν τα Ενδύματα» για μαθητές Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’- Γ’ Λυκείου
• «Πως Παρήγαν τον Άργυρο και το Μόλυβδο», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Η σημασία του ακρωτηρίου του Σουνίου», για μαθητές Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου

Γ. “ΝΕΟΤΕΡΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΛΑΥΡΙΟ”
1. «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας εργάτης», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’, Β’ Δημοτικού
2. «Εργαλεία και Μηχανές», για μαθητές όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου
3. «Η μεταλλουργία στην παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου», για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
o (α) «Παιχνίδι με τη Χημεία του παραπάνω προγράμματος», για μαθητές Δ΄, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Ανάκληση αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου», για μαθητές Δ’ - ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ – Γ’ Γυμνασίου, Α’ – Γ’ Λυκείου
4. «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος», για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ο μαθητής τις καθημερινές και 6 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο
Διεύθυνση: Λεωφόρος Λαυρίου 1, Τ.Κ. 19500
Έδρα: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του Ε.Μ.Π.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22920 - 25575
Fax: 22920 - 69178
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.bbem.edu.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 25-09-17, 13:53

starlabPlanhtario Με το κινητό πλανητάριο Starlab, μπορούν όλοι οι μαθητές να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός πραγματικού πλανητάριου. Κάντε ένα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα, δείτε τα αστέρια και τους πλανήτες όπως φαίνονται σε σκοτεινό ουρανό, μάθετε για τους μύθους των αστεριών και τις ιστορίες που τα συνδέουν, ανακαλύψτε συναρπαστικούς κόσμους πολύ μακριά από τη Γη!

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Οι εκπαιδευτικές μας παρουσιάσεις είναι προσαρμοσμένες σε όλες τις ηλικίες από νηπιαγωγείο έως και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιούνται σε ομάδες των 35 περίπου μαθητών και η διάρκειά τους είναι 45 λεπτά περίπου (μία διδακτική ώρα). Το αντίτιμο για το νησί της Κρήτης είναι 4€/παιδί και κρατήσεις μπορούν να γίνουν τηλεφωνικώς στο 6947-837856, υπεύθυνος επικοινωνίας: Μάνος Τσικαλάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 26-09-17, 10:58

ekpProgYPPOA

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ θα πραγματοποιήσει για το σχολικό έτος 2017-18 εκπαιδευτικά προγράμματα σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία των Αθηνών ως ακολούθως:

1. Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό άξονα τη γένεση, την εξέλιξη και την αναβίωση του αρχαίου δράματος. Απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας (από Δ΄ Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Λειτουργία: Νοέμβριος 2017
Μέρες λειτουργίας: Τετάρτη
Ώρες λειτουργίας: 09:00-11:00
Χώρος λειτουργίας: Μουσείο Π. και Α. Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Πλάκα

και στη συνέχεια:

Λειτουργία: Δεκέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018
Μέρες λειτουργίας: Τετάρτη
Ώρες λειτουργίας: 09:00-11:00 και 11:00-13:00
Χώρος λειτουργίας: Μουσείο Π. και Α. Κανελλοπούλου, Θεωρίας 12, Πλάκα

2. Καπνικαρέα-Ένα Βυζαντινό Μνημείο στο κέντρο της αγοράς
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία της Αθήνας της μεσοβυζαντινής περιόδου, εξετάζει τη σχέση του βυζαντινού μνημείου με τον περιβάλλοντα χώρο του στο πέρασμα των αιώνων και θίγει θέματα της προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του.

Λειτουργία: Απρίλιος- Ιούνιος 2018
Μέρες λειτουργίας: Τετάρτη
Ώρες λειτουργίας: 9:00-11:00
Χώρος λειτουργίας: Βυζαντινός ναός Καπνικαρέας, Πεζόδρομος Ερμού

Επισημαίνεται ότι:
 Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος είναι δωρεάν.
 Ανώτατο όριο συμμετεχόντων μαθητών σε κάθε δίωρο πρόγραμμα: 25
 Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση
 Δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα γίνονται τηλεφωνικώς από 14 Σεπτεμβρίου 2017 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 9:00π.μ-12μ.μ. στo τηλέφωνo: 210 3321764 (κα Γιώτα Κόλλια)
 Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας
 Το πρόγραμμα της Καπνικαρέας σε περίπτωση αντίξοων καιρικών συνθηκών (βροχής κτλ) αυτόματα ακυρώνεται επειδή πραγματοποιείται σε υπαίθριο χώρο.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων διαθέτει επικαιροποιημένο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις σχολικές βαθμίδες για 18 θεματικές που αφορούν όλες τις περιόδους από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα (θέατρο, γραφή, θέματα τοπικής ιστορίας κτλ) και εμπλουτίζονται από έντυπα, διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας, προτάσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις κτλ.

Το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού είναι αναρτημένο στον κόμβο http://followodysseus.culture.gr/ και μπορούν να το επισκέπτονται ελεύθερα οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές επιλέγοντας από το «αποθετήριο» τη θεματική που τους ενδιαφέρει. Ο κόμβος διαθέτει επίσης μηχανή αναζήτησης, δυνατότητα ανάρτησης σχολίων, καθώς και εκτύπωσης μεγάλου μέρους των ψηφιακών αρχείων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yppo.gr/1/g1540.jsp?obj_id=2588 και https://www.facebook.com/Τμήμα-Εκπαιδευτικών-Προγραμμάτων-Επικοινωνίας-ΥΠΠΟΑ-1042744769160815
καθώς και τα επισυναπτόμενα αρχεία: Αρχείο1  Αρχείο2

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-17, 15:41

kipopaideia

Ο χώρος δημιουργικής έκφρασης "Κηποπαιδεία" διοργανώνει μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα: 

- "Μυστήριο των αριθμών", βιωματικό μαθηματικό παιχνίδι για όλες τις τάξεις του Δημοτικού
- "Κηποπειράματα", βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
- "Φώτα-Κάμερα-Πάμε!", βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου
- "Βρέχει ιδέες", "Έχω άποψη..., άρα υπάρχω", "Διαβάζω και αλλάζω", βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Επικοινωνία
Εθνικής Αντιστάσεως 39, Παλλήνη
Τηλ. 210 6033609, e-mail: info_at_kipopedia.gr
www.kipopedia.gr 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-17, 13:08

fitSmiling

Η AthensTrainers® διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία πάνω στην ανάπτυξη του παιδιού. Αναλαμβάνει και οργανώνει με το πρόγραμμα " Fit Smiling Kids", εκπαιδευτικά προγράμματα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς και πολιτισμικούς φορείς.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται τόσο σε παιδιά νηπιαγωγείου όσο και δημοτικού κι αφορούν την Υγεία, το Ολυμπιακό Ιδεώδες, έναν Έξυπνο Οδηγό Προστασίας του Εαυτού μας και των Γύρω μας σε απρόοπτες καταστάσεις καθώς και το θέμα των παλιών και χαλασμένων παιχνιδιών. Όλα τα προγράμματα μπορούν να προσαρμοστούν στην ανάλογη ηλικιακή ομάδα, πλαισιωμένα με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Εκτός απ'τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές εκδρομές στη φύση με πλούσια θεματολογία. Σκοπός είναι η εκπαίδευση κι η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στη φύση μέσα από βιωματικά και διαδραστικά παιχνίδια. Οι μικροί φίλοι παίρνουν πληροφορίες για τη χλωρίδα και τη πανίδα, για ότι συναντήσουν σε ένα δάσος, ανακαλύπτουν ξεχασμένα παιχνίδια απ΄την Αρχαία Ελλάδα και την Ελληνική Παράδοση. Η ομάδα αποτελείται από παιδαγωγούς, γυμναστές, μουσικοπαιδαγωγούς, ηθοποιούς και χοροδιδασκάλους.
Η διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 75 λεπτά. Η συμμετοχή των παιδιών κυμαίνεται αναλόγως τον αριθμό συμμετοχών .

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιστοσελίδα: www.athenstrainers.gr www.fitsmilingkids.gr
Τηλέφωνο: 6950614115
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στη συνέχεια μια μικρή περιγραφή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-ΥΓΕΙΑ
Μέσα από ένα θεατρικό, διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν και ανακαλύπτουν μαζί με τους δύο ήρωες της ιστορίας μας, ποιο είναι το μυστικό της καλής υγείας. Ο Τζόννυ Φίτνες και ο Τζέρυ Μπέρρυ θα μάθουν στα παιδιά πως ο μαγικός συνδυασμός της σωστής διατροφής και άθλησης είναι αυτός που θα αλλάξει τις συνήθειες της καθημερινής τους ζωής και θα οδηγήσει στην επιτυχία, δηλαδή στην υγεία.

Η DREAM-TEAM ΤΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας, ο ατρόμητος Αχιλλέας, ο βασιλιάς Θησέας,ο πολυμήχανος Οδυσσέας, επιστρατεύονται και καλούν τους μικρούς μας φίλους. Ποιο είναι το κάλεσμα; Μα φυσικά ν΄αγωνιστούν μαζί τους και να γνωρίσουν μέσα από μια «διαδρομή του χθες ως τις μέρες μας», τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ένα οπτικοακουστικό και διαδραστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να μάθουν για το Ολυμπιακό Ιδεώδες!

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ
Μερικές φορές, συμβαίνουν και απρόοπτα. Πόσο καλά μπορεί να γνωρίζουν οι μικροί μας φίλοι πώς να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη ανάγκη; Μια ξαφνική μπόρα, ένα μικρότερο παιδάκι που χάθηκε από τη μαμά του λόγω πολυκοσμίας, ένα χτύπημα στο γόνατο την ώρα του παιχνιδιού... Και πόσο προετοιμασμένοι θα είναι; Ένας μικρός οδηγός για τα παιδιά με σκοπό να τα ενημερώσει και να δώσει έξυπνες λύσεις στο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους, μέσα από ένα πλούσιο οπτικοακουστικό, διαδραστικό και βιωματικό πρόγραμμα.

ΑΝΑΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ
‘Ενα ολοκαίνουργιο φανταστικό παιχνίδι είναι στη Η AthensTrainers® διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία πάνω στην ανάπτυξη του παιδιού. Αναλαμβάνει και οργανώνει με το πρόγραμμα " Fit Smiling Kids", εκπαιδευτικά προγράμματα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς και πολιτισμικούς φορείς.

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-17, 13:11