Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα edu-gate.minedu.gov.gr έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

Οι φορείς που επιθυμούν να αναρτηθούν πληροφορίες για τα προγράμματά τους, μπορούν να ενημερωθούν από εδώ. 

tzivani

Το Οινοποιείο - Μουσείο οίνου και Λαογραφίας «ΚΤΗΜΑ ΤΖΙΒΑΝΗ» διοργανώνει εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
Κατά την επίσκεψή τους οι μαθητές θα ξεναγηθούν στον βιολογικό αμπελώνα καθώς και στο οινοποιείο το οποίο είναι εξαιρετικού παραδοσιακού Αρχιτεκτονικού σχεδίου, όπου θα μάθουν την διαδικασία παραγωγής του κρασιού από το αμπέλι έως την εμφιάλωσή του. Επίσης θα γίνεται συζήτηση με τους μαθητές για την αξία και την σημασία της βιολογικής καλλιέργειας και των βιολογικών προϊόντων, όσον αφορά την υγεία μας.

Στο Οινοποιείο στεγάζεται και το Μουσείο Οίνου και Λαογραφίας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία μεγάλη συλλογή σπάνιων αντικειμένων, παραδοσιακών εργαλείων και συσκευών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου, την Οινοποίηση, την καλλιέργεια της ελιάς καθώς επίσης την παραδοσιακή και λαϊκή τέχνη.

Το κόστος ανέρχεται σε 5,00 € ανά μαθητή και θα δίδονται προϊόντα του κτήματος,, ίσης αξίας. Κατά την περίοδο του τρύγου, οι μαθητές μπορούν να τρυγήσουν & να πατήσουν σταφύλια και να πάρουν 1 μπουκάλι μούστου (ανάλογα την διαθεσιμότητα)
Επίσης, για όσους μαθητές ή συνοδούς επιθυμούν να προμηθευτών ή να παραγγείλουν προϊόντα μας, θα γίνονται ειδικές τιμές.

Το Οινοποιείο - Μουσείο Οίνου είναι εύκολα προσβάσιμο & βρίσκεται σε απόσταση μόνο
70 χλμ. (περίπου 50 λεπτά) από το κέντρο της Αθήνας
(Σύνταγμα) και 3 Km από την έξοδο
Ριτσώνας της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.
Ως εκ τούτου θα θελαμε να συμπεριλάβετε το Οινοποιείο μας στη λίστα των επισκέψιμων Οινοποιείων και της
Αττικής, εκτός αυτών που βρίσκονται στη Στερεά Ελλάδα – Εύβοια – Βοιωτία.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας μας:
www.tzivani.eu ή www.tzivanibiowines.gr
Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης καλέστε στα τηλέφωνα:
210-2533000
Κινητά: Γιώργος Τζιβάνης 6992533000 - Χρυσή Τζιβάνη 6974040444

karpos17

Το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ προσφέρει Εκπαιδευτικά Οπτικοακουστικά εργαστήρια
για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

mouseioOryktPetr

Το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα εκθέματά του περιλαμβάνει εντυπωσιακές συλλογές, ορυκτών, πετρωμάτων, μετεωριτών, μεταλλευμάτων και πολύτιμων λίθων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο χώρος του Μουσείου αποτελεί εξαιρετικά ενδιαφέροντα χώρο επίσκεψης για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές στο Μουσείο θα έλθουν σε άμεση επαφή και θα ξεναγηθούν στα πολυποίκιλα στερεά υλικά του Πλανήτη μας και θα βοηθηθούν στην κατανόηση μαθημάτων που διδάσκονται στο σχολείο τους.
Η ξενάγηση στο Μουσείο γίνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αθηνών και προσαρμόζεται στην ηλικία και τις γνώσεις των μαθητών.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 6-11-17, 14:45

kampanesToykosmou

Η έκθεση/εργαστήριο Καμπάνες του Κόσμου προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Για  αναλυτικές πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία: 

              Αρχείο 1                        Αρχείο 2

aerini17

Η ομάδα «ΑΕΡΙΝΗ ΠΟΛΗ» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα συναισθηματικής ανάπτυξης παιδιών νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο:

«Αέρινη πόλη-εκπαιδευτικά πρόγραμμα 2017-18»

attiko fytwriako parko

Το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης. Το Αττικό Φυτωριακό Πάρκο είναι μια έκθεση Βοτανικών Κήπων που φιλοξενεί ιδιαίτερες φυτικές ενότητες και παρουσιάζει την γνώση και την εμπειρία που αποκτήθηκε από την σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Είναι μια λειτουργική κατάφυτη εγκατάσταση, όπου η γνωριμία με την φύση αγκαλιάζει την δουλειά και η περιβαλλοντική εκπαίδευση γίνεται ψυχαγωγία. Το Πάρκο αποτελεί ανάπλαση μιας σύγχρονης φυτωριακής μονάδας και φιλοξενεί όλα τα γνωστά αλλά και σπάνια συλλεκτικά είδη του φυτικού κόσμου.
Ο σκοπός του Αττικού Φυτωριακού Πάρκου είναι η βελτίωση της ζωής μας. Μας επιτρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα την Μητέρα Φύση και τα μυστικά της, να βιώσουμε τις διαφορές μεταξύ των φυτικών ειδών και να αντιληφθούμε πώς αυτά συμπεριφέρονται, πώς μεγαλώνουν, τι μας δίνουν και τι θέλουν από εμάς. Στόχος του Πάρκου είναι η επαφή με την φύση.

Από αρχές Σεπτεμβρίου 2017 λειτουργεί ένα καινοτόμο Περιβαλλοντικό Πάρκο, ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με καινούριες θεματικές ενότητες και δραστηριότητες στο οποίο η βιωματική εκπαίδευση αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και καλλιεργείται η αισθητική για τη μορφοποίηση της Περιβαλλοντικής συνείδησης.

H είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη. Το κόστος συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις του Αττικού Φυτωριακού Πάρκου είναι 5 € ανά μαθητή/μαθήτρια.

Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό έντυπο και αρχείο με πληροφορίες για τα προγράμματα.

Διεύθυνση: Παπαγιαννοπούλου 294, Κίτσι Κορωπίου, 19400
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109654402 / 2109654194
Fax: 2109654962
Web: www.attikofytoriakoparko.grwww.perivallontikoparko.gr
E-mail: tani_at_attikofytoriakoparko.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)
Facebook: Αττικο Φυτωριακο Παρκο

Τελευταία τροποποίηση στις 17-10-17, 15:06

Gewpaideia

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Γεωπαιδεία σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποίει εκπαιδευτικά προγράμματα στη φύση, με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που απευθύνονται σε μαθητές Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε ηλικίας.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες, για το σχολικό έτος 2017-18, αφορούν τη μελέτη πεδίου και πραγματοποιούνται, έξω από την αίθουσα διδασκαλίας, σε υπαίθριους ή/και άλλους χώρους (μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ). Δίδεται έμφαση στην ομαδική εργασία, στην εγρήγορση των αισθήσεων, στην κριτική και δημιουργική σκέψη, στο διάλογο, στην ενεργό και ολόπλευρη συμμετοχή. Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η προώθηση της οικολογίας, η ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος. Οι προτεινόμενες περιοχές είναι κατάλληλες για μαθητές κάθε ηλικίας, αφού έχουν το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης από τις σχολικές μονάδες, καθώς και της ασφαλούς περιήγησης.

Οι μαθητές ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τη φύση και τον ανθρώπινο πολιτισμό εφαρμόζουν γνώσεις και δεξιότητες ολοκληρώνοντας την διαδικασία μάθησης στον πραγματικό κόσμο. Ο ψυχαγωγικός τρόπος εκμάθησης σε συνδυασμό με διαδραστικές δραστηριότητες έχουν ως αποτέλεσμα την ευκολότερη, πιο ευχάριστη και αποτελεσματικότερη αφομοίωση της γνώσης.

Επισκεφτείτε την σελίδα www.geopedia.gr για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας προτείνουμε το καταλληλότερο, για εσάς, βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη φύση!
Αναλυτικές πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές εκδρομές «Από εδώ οι ‘Μαρίκες΄ ...μια παραλία με πολλά πρόσωπα!» και «Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου: Ένα ψηφιδωτό της φύσης!» στα συνημμένα αρχεία: αρχείο 1 και αρχείο 2.

Συνολική χρονική διάρκεια: 2,5 – 3 ώρες
Κόστος: Με την επιλογή της θέσης υλοποίησης του προγράμματος (πραγματοποιείται σε συνεννόηση με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων των σχολείων), προσδιορίζεται το κόστος συμμετοχής ανάλογα με την περιοχή και τον αριθμό των μαθητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ
Διεύθυνση: Ολυμπιονικών 9Α, Χαλάνδρι 15232, Αττική
Ιστοσελίδα: www.geopedia.gr
Facebook: www.facebook.com/geopedia.gr
Email: info_at_geopedia.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 2130299551, + 30 6984198181

boltaSthFyshΟ «ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» είναι ένας σύλλογος με σκοπό την επιμόρφωση κοινωνικών συνόλων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τη φύση, την τέχνη και τον πολιτισμό. Στόχος είναι η συμβολή στην περιβαλλοντική αγωγή, στην αισθητική και καλλιτεχνική παιδεία, στην γνωριμία με τη φύση, στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.
Στα πλαίσια των σκοπών αυτών ο Όμιλος δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βόλτα στη φύση», κατάλληλα διαμορφωμένο σε επίπεδα για παιδιά
i. Προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας
ii. Α’ και Β’ δημοτικού
iii. Γ’ και Δ’ δημοτικού
iv. Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Προβολή video και φωτογραφιών: οπτικοακουστική απόλαυση για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Γνώση στο πολλαπλάσιο: 10 κατηγορίες ζώων και φυτών.
Γνώση για όλους: όλα τα παιδιά συμμετέχουν με ασκήσεις, ερωταποκρίσεις, αινίγματα.
Θεατρικό παιχνίδι: γινόμαστε μέρη της αλυσίδας της ζωής, μιμήσεις και μεταμφιέσεις για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.
Ζωγραφική (νηπιαγωγείο): αναμνηστικά σχέδια ζώων και φυτών.
Μουσικοκινητική (νηπιαγωγείο): υπό τους ήχους μουσικής χορεύουμε, τραγουδούμε και σχηματίζουμε τον κύκλο της ζωής.
Χρήση φυλλαδίου: από την Α’ δημοτικού και για όλες τις τάξεις.
Επιπλέον κατηγορία-απολιθώματα: για τα παιδιά από Γ’ έως ΣΤ’ δημοτικού
Εξαγωγή συμπερασμάτων και μηνυμάτων: τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι στη φύση δεν υπάρχουν διάσπαρτα ζώα και φυτά, αλλά το καθετί έχει τον ρόλο του, τη σημασία του και τον σκοπό του. Τα πάντα αποτελούν μέρη ενός συνόλου, πρόκειται για την αλυσίδα της ζωής.
Ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης: οι μικροί μαθητές μαθαίνουν Ν’ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ.

Διάρκεια προγράμματος: 60’-150’
Μικρό κόστος συμμετοχής.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικού: Κατερίνα Παπαβασιλείου. Τηλ:6974062085, E-mail: pmkaterina_at_gmail.com (αντικαταστήστε το _at_ με @)

digitOlympia

Το DIG IT, που σημαίνει "σκάψε το" είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος με θέμα την ανασκαφή, την αρχαιολογία και το επάγγελμα του αρχαιολόγου! Προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την αρχαιολογία και τη συντήρηση των ευρημάτων καθώς και η δυνατότητα να ζήσει ο επισκέπτης μια ανασκαφική εμπειρία. O χώρος του DIG IT βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία, πολύ κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο σε ανακαινισμένο ισόγειο κατάστημα 160τ.μ. και είναι προσβάσιμος από ΑΜΕΑ και ασφαλής για παιδιά.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 26-10-17, 12:29

paidikoMouseio17

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει Eκπαιδευτικά Προγράμματα  για σχολικές ομάδες Α΄- Στ΄ Δημοτικού 2017-2018.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

7 texni

Ο εκθεσιακός χώρος αντικειμένων  7ης τέχνης στη Δυτική Θεσσαλονίκη προσφέρει για το σχολικό έτος 2017 -18 πλήθος πολιτιστικές δραστηριότητες για μαθητές. 

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

politistikhDiadromh

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ίδρυσε και λειτουργεί από 1-9-2009 την Πολιτιστική Γραμμή, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο τόσο τους επισκέπτες της πόλης, όσο και τους μόνιμους κατοίκους της. Μέσα στο λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής, η πληροφόρηση των επιβατών για τα πολιτιστικά ή ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος σε κάθε στάση γίνεται οποτικοακουστικά μέσω του εγκατεστημένου συστήματος της τηλεματικής, ενώ συνοδοί έχουν την ευθύνη της επιπλέον εξυπηρέτησης (διάθεση εισιτηρίων, παροχή πρόσθετων πληροφοριών, κ.λ.π.).

Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://oasth.gr/#el/politistikh-diadromh/ παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες, ενημερωτικό φυλλάδιο και σχετικό βίντεο για τη γραμμή.

Αφετηρία και τέρμα της Πολιτιστικής Γραμμής είναι ο Λευκός Πύργος
Ώρες Λειτουργίας: 09:00' - 17:00' (Οκτώβριος - Μάιος)
08:00' - 22:00' (Ιούνιος - Σεπτέμβριος)
Κόστος εισητηρίου: 2,00 € το κανονικό, 1,00 € το μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι)
Δρομολόγια: Ανά 1 ώρα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σχολείων, θα βοηθήσει ο έγκαιρος προγραμματισμός της επίσκεψης, στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 981249 και 2310 933930

Τελευταία τροποποίηση στις 20-10-17, 10:18