Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα edu-gate.minedu.gov.gr έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

Οι φορείς που επιθυμούν να αναρτηθούν πληροφορίες για τα προγράμματά τους, μπορούν να ενημερωθούν από εδώ. 

vyzantino19

Στο πλαίσιο των δράσεων που συνοδεύουν την έκθεση «Το Ημέτερον Κάλλος. Βυζαντινές Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη», η οποία εγκαινιάστηκε στις 18 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει ξεναγήσεις: Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 12:00, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12:00, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 17:30, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11:00 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 12:00. Οι ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση διάρκειας μίας ώρας, θα πραγματοποιηθούν από αρχαιολόγους του Μουσείου.
Για την παρακολούθηση των ξεναγήσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 213213-9511 και 213213-9570 (Δευτέρα - Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 30 άτομα. Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 12:30-20:00, Τετάρτη έως Δευτέρα 08:00-20:00,
Διεύθυνση: Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα 10675
Τηλ: 213213 9500 Fax: 210 7231883
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ιστότοπος: www.byzantinemuseum.gr

 

eugenideio19

Ίδρυμα Ευγενίδου – Utech Lab

Το Utech Lab, το Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης του Ιδρύματος Ευγενίδου, είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία και απευθύνεται στο νεανικό κοινό και σε σχολικές ομάδες. Είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές τελευταίας γενιάς, iPad, δύο τρισδιάστατους εκτυπωτές, κιτ ηλεκτρονικής, μικροεπεξεργαστές arduino, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού και εφαρμογές για επεξεργασία ήχου εικόνας και σχεδιασμού. Επίσης διαθέτει στούντιο ήχου και υποδομή επαγγελματικού επιπέδου και εξοπλισμό για green screen.
Οι επισκέπτες/τριες μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια στους τομείς της ηλεκτρονικής, του προγραμματισμού, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.
Το σχολικό έτος 2019-20 προσφέρονται 12 διαφορετικά προγράμματα που περιγράφονται αναλυτικότερα στο επισυναπτόμενο αρχείο (σελίδες 22-26).
Τα προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται δωρεάν από εξειδικευμένο προσωπικό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα επισκέψεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Κρατήσεων στο τηλέφωνο: 210 9469641 ή να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Ευγενίδου: www.eef.edu.gr.
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 9469641, e-mail: info_at_eef.edu.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

 

 

Ίδρυμα Ευγενίδου – Βιβλιοθήκη

Η Επιστημονική και Τεχνική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία λειτουργεί από το 1966, συμβάλλει σημαντικά στην υλοποίηση του σκοπού του Ιδρύματος μέσω της αρωγής σε όλες τις δραστηριότητές του και προσφέροντας σύγχρονη βιβλιογραφία και πρόσβαση στη γνώση χωρίς διακρίσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και σε επιστήμονες και επαγγελματίες.

Διαθέτει πλούσιες συλλογές από έντυπο και ψηφιακό υλικό με επικέντρωση στις θεματικές ενότητες ναυτικής εκπαίδευσης, επιστήμης και τεχνολογίας. Τα μέλη της, από την ίδρυσή της, ανέρχονται σε 55.000 και ετησίως την επισκέπτονται κατά προσέγγιση 30.000 άτομα.

Η βιβλιοθήκη υλοποιεί καθημερινά δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν ετησίως 3.000 μαθητές/τριες περίπου, από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Σύντομη περιγραφή των προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο (σελίδες 30-36)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα επισκέψεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Κρατήσεων στο τηλέφωνο: 210 9469641 ή να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Ευγενίδου: www.eef.edu.gr.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 9469641, e-mail: info_at_eef.edu.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

Τελευταία τροποποίηση στις 2-10-19, 13:13

neoteriKeramiki19

Στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής (Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς χαρακτήρα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης με θεματολογία εμπνευσμένη από την απύθμενη τέχνη της κεραμικής.
Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα αποβλέπουν στη γνωριμία των μαθητών με όλες τις πτυχές της πανάρχαιας τέχνης της κεραμικής, αλλά και στην εξοικείωσή τους με το ευρύτερο μουσειακό περιβάλλον. Είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα και εφαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.
Το περιεχόμενο των προγραμμάτων συνδέεται με την ιστορία της κεραμικής τέχνης από την αρχαιότητα έως σήμερα, με την ελληνική μυθολογία αλλά και με τη λαϊκή παράδοση. Μέσω του κατάλληλου εποπτικού υλικού και αξιοποιώντας εκπαιδευτικά εργαλεία όπως είναι το βιωματικό παιχνίδι και η ενεργητική συμμετοχή τα προγράμματα αναδεικνύουν διαφορετικές όψεις της κεραμικής παράδοσης.
Σε όλα τα προγράμματα δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους αγγεία αξιοποιώντας το γήινο υλικό του πηλού.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου για την τρέχουσα σχολική χρονιά διαμορφώνονται ως εξής:

Η αγγειοπλαστική στα αρχαία και νεώτερα χρόνια
Για μαθητές της Γ’ και της Δ’ τάξης του δημοτικού
Το πρόγραμμα επιδιώκει οι μαθητές να γνωρίσουν την εξέλιξη της αγγειοπλαστικής, να μάθουν τη χρηστικότητα των αρχαίων αγγείων, τα σχήματα, τα μοτίβα και τις παραστάσεις με τις οποίες αυτά διακοσμούνταν.
Πώς κατασκευάζονταν τα αρχαία αγγεία, ποιές τεχνικές διακόσμησης χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι κεραμείς? Πώς έφτιαχναν τα μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία?
Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κεραμικής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Γνωριμία με την κεραμική μας παράδοση
Για μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού
Με εργαλείο τα αντικείμενα, τα παιδιά ανακαλύπτουν πτυχές της καθημερινότητας του παρελθόντος και αναγνωρίζουν τη χρήση των κεραμικών σκευών μέσω της σύγκρισης με αντίστοιχα σύγχρονα αντικείμενα.
Παίζοντας και χρησιμοποιώντας τον πηλό ως μέσον έκφρασης, οι μαθητές προσεγγίζουν το υλικό, ενώ, περιδιαβαίνοντας τις αίθουσες του Μουσείου, συλλέγουν πληροφορίες για τη θέση της κεραμικής στην καθημερινή ζωή του 19ου και 20ού αιώνα.

Ελιά, λάδι και κεραμικά
Για μαθητές της Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης
Το πρόγραμμα αποτελεί αφορμή για συζήτηση σχετικά με τη σπουδαιότητα της ελιάς στην καθημερινή ζωή. Μέσω του κατάλληλου εποπτικού υλικού, οι μαθητές αντλούν πληροφόρηση για την ελαιοπαραγωγή και τον ευεργετικό ρόλο του δέντρου στη διατροφή. Επίσης, γνωρίζουν αντιπροσωπευτικούς τύπους αγγείων αποθήκευσης και μεταφοράς λαδιού και ελαιών.

Παίζοντας στο χρόνο
Για μαθητές της Δ΄, Ε’ και Στ’ τάξης
Ποιά είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών σήμερα και ποιά ήταν παλιότερα; Από ποια υλικά κατασκευάζονταν τα παιχνίδια της αρχαιότητας και από ποια σήμερα; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει το πρόγραμμα εξοικειώνοντας τα παιδιά με την αγαπημένη τους έννοια, το παιχνίδι.
Παίζοντας ατομικά ή ομαδικά, τα παιδιά χρησιμοποιούν ή κατασκευάζουν παιχνίδια από πηλό.

Από χώμα και νερό
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Το πρόγραμμα εστιάζει στη βιωματική προσέγγιση του πηλού για την κατασκευή αντικειμένων καθημερινής χρήσης διαχρονικά και κυρίως στην εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη της αγγειοπλαστικής. Τα παιδιά, μέσω του δραματικού παιχνιδιού, αποκωδικοποιούν βιωματικά πήλινα παραδοσιακά σκεύη και παράλληλα κατασκευάζουν τα δικά τους.

Προγραμματισμός επίσκεψης στο Μουσείο
Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες των 20-25 ατόμων μετά από συνεννόηση με το μουσείο (Δευτέρα – Παρασκευή, τηλ. επικοινωνίας 210-3318491-2)
Υλοποιούνται δύο προγράμματα καθημερινά.

Χρήσιμα στοιχεία:
Διεύθυνση: Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.potterymuseum.gr

viotexn19

Το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα τα οποία πραγματοποιούνται στα μουσεία και τους ευρύτερα μουσειακούς χώρους της Λαυρεωτικής, απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπτύσσονται σε δύο θεματικές ενότητες.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
Α.«ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΛΑΥΡΙΟ»
1. «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας εργάτης», Νηπιαγωγείο, Α’, Β’ Δημοτικού.
2. Στο Εργαστήριο Με τα Ορυκτά» Ε΄ - Στ ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου , Λυκείου.
3. «Εργαλεία και Μηχανές», Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.
4. « Από την πέτρα στο Μέταλλο» Ε΄ - Στ ΄ Δημοτικού, Γυμνάσιο , Λύκειο.
5. «Αναμνήσεις από την ιστορική Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου» Δ΄ - Στ ΄ Δημοτικού, Γυμνάσιο , Λύκειο.
6. «Λες κι ήταν χθες ...στη Γαλλική Εταιρεία» Δ΄ - Στ ΄ Δημοτικού, Γυμνάσιο , Λύκειο.
7. «Το Λιμάνι και ο Άνθρωπος» Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

Β. «ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ»
8. «Πώς γίνεται μια Ανασκαφή» Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
9. «Στα αρχαία εργαστήρια: Φτιάχνοντας Αγγεία» Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο.
10. «Στα αρχαία εργαστήρια: Φτιάχνοντας Ενδύματα» Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο.
11. «Μια μέρα στο Μουσείο ...τα πιάτα γίνανε Πινάκια» Νηπιαγωγείο, Α’, Β’ Δημοτικού.
12. «Η σημασία του Ακρωτηρίου του Σουνίου», για μαθητές Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο.
Τίμημα συμμετοχής: 5 ευρώ κατ’ άτομο.

Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο
Διεύθυνση: Λεωφόρος Λαυρίου 1, Τ.Κ. 19500
Έδρα: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22920 25575
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30 πμ. έως 13.30.
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.bbem.edu.gr.

vagoneto19

Το Vagonetto - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (www.vagonetto.gr) , μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα και κοντά σε προορισμούς όπως οι Δελφοί και η Αράχωβα, αποτελεί ένα μοναδικό για τον ελληνικό χώρο «θεματικό πάρκο», που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη του να κάνει με απόλυτη ασφάλεια ένα εκπληκτικό ταξίδι στο «κέντρο» της γης. Η διαδραστική πτέρυγα ψηφιακής τεχνολογίας μετατρέπει την επίσκεψη αυτή σε μία πολυδιάστατη βιωματική εμπειρία.

Η περιήγηση ξεκινά από τη «Στοά 850» όπου ο επισκέπτης, εφοδιασμένος με κράνος ασφαλείας, αδιάβροχο και σύστημα ατομικής ξενάγησης, μεταφέρεται με το VAGONETTO, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι τριάντα χρόνια πριν, στην αρχή της περιπατητικής διαδρομής, για να απολαύσει τα μοναδικά εκθέματα κάνοντας «στάσεις» σε μία τυπική ημέρα δουλειάς των μεταλλωρύχων.

Η ξενάγηση συνεχίζεται στη Διαδραστική Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας που αποτελείται από τρεις ξεχωριστές αίθουσες, με το δικό της χρώμα και με την «ιδιαίτερη ιστορία» που έχει να διηγηθεί η καθεμία.

Στο πάρκο, λειτουργεί επίσης η Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων, ο εκθεσιακός χώρος που περιλαμβάνει τη Γεωλογική Αίθουσα και το Τοπογραφικό Εργαστήριο καθώς και το Πωλητήριο με μια εκτενή συλλογή πετρωμάτων, ημιπολύτιμων λίθων και διάφορων εκδόσεων.

Η επίσκεψη στο Vagonetto προσφέρει πολύπλευρη βιωματική εκπαίδευση και ψυχαγωγία σε παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς και οικογένειες, αποτελώντας έναν ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του χώρο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας της Φωκίδας.

To κόστος επίσκεψης για τον κάθε μαθητή είναι 10,00€ για την περιήγηση (στοά-γεωλογική αίθουσα-διαδραστική πτέρυγα). Μετά από έγγραφη συμφωνία και ανάλογα με τον αριθμό μαθητών είναι δυνατό να ισχύουν μειωμένες τιμές εισόδου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία και συνεννόηση και θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε και να σας ξεναγήσουμε στους χώρους του Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας. Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε τον ανανεωμένο ιστότοπό μας www.vagonetto.gr για πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες.

paradise19

Το Paradise Park είναι ένα σύγχρονο Βιωματικό και Αθλητικό πάρκο, το οποίο πραγματοποιεί προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός του είναι να προσφέρει στα παιδιά, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, γνώσεις και εμπειρίες της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και δράσεις που έχουν αφετηρία την επιστήμη και τον νέο τρόπο ζωής.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

th ink19

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών θα πραγματοποιήσει για το σχολικό έτος 2019-20 εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας (από Ε' Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Πράξης "Θ-ΙΝΚ: Το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία" σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία πέριξ την Ακροπόλεως ως ακολούθως:
Λειτουργία : Οκτώβριος 2019- Ιούνιος 2020 Μέρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη Ώρες λε ιτο υργίας: 9:00-11:00 π.μ.
Χώροι λειτουργίας: Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αρχαιολογικός χώρος και Μουσειο Κεραμεικού
Αρχαιολογικός χώρος Λόφων Πνύκας, Νυμφών, Μουσών (Φιλοπάππου)

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

 

 

meteoriton19

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε για την λειτουργία του
Ελληνικού Μουσείου Μετεωριτών στην Ελλάδα, όπου υπάρχει η δυνατότητα
για κλείσιμο επίσκεψης και από σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από φοιτητές.
Το Μουσείο Μετεωριτών βρίσκετε μόλις 70μ από στον Σταθμό Ηλεκτρικού στον
Αγ. Ελευθέριο - στην οδό Ιακωβίδου 27 στα Πατήσια. (εύκολη πρόσβαση με
πούλμαν)
Η θεματολογία των παρουσιάσεων στο Μουσείο γίνεται μέσω γιγαντοοθόνων, προτζέκτορα
τάμπλετ, διαδραστικού υλικού, μικροσκοπίου , κλπ. και αφορά τους
Μετεωρίτες , τους Αστεροειδείς, την Αστρονομία & την Δημιουργία του
Ηλιακού μας Συστήματος, με πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές
όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τον μοναδικό τρόπο που οι
μετεωρίτες, ως αγγελιοφόροι του διαστήματος, μπορούν να μας
διηγηθούν.
Περισσότεροι από 500 αυθεντικοί Μετεωρίτες σε μέγεθος μέχρι και 6.5 κιλών από την
Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών, από Πλανητοειδείς και από Κομήτες που
εμπεριέχουν αναγνωρισμένα σύνθετη οργανική ύλη & αμινοξέα φτιαγμένα
στο διάστημα .......!!!!
Μετεωρίτες από την Σελήνη , τον Άρη & τον Ερμή μας διηγούνται την
εκπληκτική ιστορία της δημιουργίας των Πλανητών και της ύπαρξης στο παρελθόν νερού
και πιθανής ζωής στον Άρη.....!!!!
Ιμπακτικά πετρώματα από κρατήρες που έχουν δημιουργηθεί στον πλανήτη μας κατά την πρόσκρουση αστεροειδών και ιδιαίτερη αναφορά στις Δίδυμες Λίμνες Ζερέλια στον Αλμυρό- Θεσσαλία , όπου η ομάδα μας έχει ανακαλύψει στοιχεία για την πρόσκρουση αστεροειδών και την επεξεργασία μετεωριτικού σιδήρου από τους αρχαίους Έλληνες!
Επίσης στο Χώρο του Μουσείου μας έχει ενσωματωθεί και συλλογή δωρισμένη από την ρωσική Πρεσβεία & τους Ρώσους Κοσμοναύτες με προσωπικά αντικείμενα που πήγαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Μέσα από Διαδραστικά Δρώμενα & Παιχνίδια οι μαθητές μπορούν
να κερδίσουν μικρούς αυθεντικούς μετεωρίτες ηλικίας 4,56 δις χρόνων ή να
αγοράσουν αυθεντικό μετεωριτικό υλικό με πιστοποίηση από το IMCA
από το Ηλιακό μας Σύστημα από
μόλις 5 ευρώ........
Διαδραστικά Εκπαιδευτικά Δρώμενα με Αστεροειδείς & Κρατήρες Μετεωριτικής
Προέλευσης και φυσικά για το Ηλιακό μας Σύστημα.

Η συνολική διάρκεια της παρουσίασης μπορεί να διαρκέσει από
1:30 έως 2:00 ώρες (2-3 διδακτικές ώρες) κατόπιν συννενόησης.
Στην ταυτόχρονη έκθεση αυθεντικών μετεωριτών, οι μαθητές θα μπορούν να
δουν, να αγγίξουν & να εξετάσουν μετεωρίτες μαθαίνοντας την
πραγματική ιστορία δημιουργίας του Ηλιακού μας Συστήματος.

Το κόστος επίσκεψης στο Μουσείο Μετεωριτών για σχολεία ανέρχεται στα
3 € ανά μαθητή και μπορούν να φιλοξενηθούν ταυτόχρονα έως και 65 περίπου
μαθητές
Περιλαμβάνει ξενάγηση στον κόσμο των μετεωριτών, προβολή ντοκιμαντέρ
και εκπαιδευτικού υλικού, χρήση tablet & μικροσκοπίων καθώς και
διαδραστικά δρώμενα και παιχνίδια με έπαθλο μικρούς μετεωρίτες στις
εγκαταστάσεις 220 τ.μ. στα τρία επίπεδα του Μουσείου μας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν από κοντά και να
επεξεργαστούν μετεωριτικό υλικό ηλικίας 4,567 δισ ετών, που
δημιούργησε το ηλιακό μας σύστημα !

Takis Theodossiou

Διευθυντής του Ελληνικού Μουσείου Μετεωριτών

Asteroid Day Coordinator for Greece

Board of Directors IMCA & Member of the Meteoritical Society

President of LOGOS-SLOVO Α-Ω

www.meteoritemuseum.gr   www.meteorites.gr    www.asteroidday.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6945 822710 - 2102011543  -  210 8617403

 

acropoli19

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μουσείου Ακρόπολης 2019-2020.
Οι σχολικές κρατήσεις στο Μουσείο Ακρόπολης ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου ξεκινούν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019.
Το Μουσείο εισάγει και καθιερώνει τη νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών σχολικών κρατήσεων (οη Ιίηβ).
Για την οργάνωση σχολικής επίσκεψης και για την παρακολούθηση εκπαιδευτικού Προγράμματος
είναι απαραίτητη η εννοα^ή και σύνδεση των σχολείων στην ηλεκτρονική υπηρεσία σχολικών
κρατήσεων που προσφέρεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου
https://www.theacropolismuseum.gr/el/content/mathites-kai-ekpaideytikoi

Το Μουσείο Ακρόπολης καθιερώνει τη νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών σχολικών κρατήσεων ξεκινώντας τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 .
Για πληροφορίες/κράτηση επισκεφθείτε το: 
https://www.theacropolismuseum.gr/el/content/mathites-kai-ekpaideytikoi

Ώρες λειτουργίας τηλ κέντρου: Δευτέρα-Παρασκευή 9.00 - 17.00 στο τηλ 210 9000
900

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 27-09-19, 12:22

yfainein19

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Οι στόχοι μας :
 Να επεξεργαστούν τα παιδιά ένα θέμα με διαθεματικό τρόπο
 Να γνωρίσουν την πορεία της ύφανσης μέσα στα χρόνια, τις πρώτες ύλες υλικών, τη
λαϊκή μας τέχνη
 Να ευαισθητοποιηθούν για τον κύκλο της ζωής των ειδών στη φύση
 Να χαρούν και να δημιουργήσουν μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας -επικοινωνίας-
ομαδικότητας
 Να έρθουν σε επαφή με τους τρόπους ύφανσης τα προβιομηχανικά χρόνια και να
προβληματιστούν για την πορεία της ύφανσης στα βιομηχανικά
 Να καλλιεργήσουν την ικανότητα για διερεύνηση, συγκέντρωση & επεξεργασία
πληροφοριών
Πρόσβαση και στα παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Για να συναντηθούμε επικοινωνήστε μαζί μας
Γεωργίου Χρύσα
Τηλ. 211 0159778- 6984 22 22 77
www.ifenin.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Προπυλαίων 15 & Φράττι 8, 11742, Ακρόπολη

 

iapef19

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ (ΙΑΠΕΦ)είναι
μια αστική μη Κερδοσκοπική εταιρία, που παράγει αξία μέσα από τα πολύτιμα
δώρα της ελληνικής φύσης, την οποία επιστρέφει εξ ολοκλήρου σε συνανθρώπους
μας που έχουν ανάγκη.
Με σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού και της μεσογειακής
διατροφής, ομάδα έμπειρων ειδικών παιδαγωγών και επιστημόνων, επιμελήθηκε και
δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, ειδικά
διαμορφωμένο για μαθητές δημοτικού . Στόχος η διάχυση της επιστημονικής
γνώσης στην εκπαιδευτική κοινότητα , με τρόπο διαδραστικό και διασκεδαστικό.
Το ΙΑΠΕΦ προσκαλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να
επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Πολιτισμού. Στις σύγχρονες
εγκαταστάσεις , άνω των 1500 τμ, οι μαθητές ανακαλύπτουν τη γνώση με
τρόπο διαδραστικό, ψυχαγωγικό και βιωματικό, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου
προσωπικού.
Συσχετίζουμε την υγεία με την σωστή διατροφή, την άθληση και έναν υγιεινό
τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες της Μεσογειακής διατροφής.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.


Hellenic Nature - Ινστιτούτο Αξιοποίησης Προϊόντων Ελληνικής Φύσης
(Ι.Α.Π.Ε.Φ.)
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Π. Ράλλη 97, Α. Ι. Ρέντης, Τηλ. Επικ. 2130237174,
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

prolipsi19

«ΠΡΟΛΗΨΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (Σεισμός, Πυρκαγιά, Πλημμύρα) & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»
ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ είναι η γνώση, η ενημέρωση και η προετοιμασία των μαθητών σε καταστροφικά φαινόμενα όπως ο ΣΕΙΣΜΟΣ, η ΠΥΡΚΑΓΙΑ οι ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ κ.λ.π. με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των συνεπειών καθώς και βασικές συμβουλές ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.