Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Γαλακτικό οξύ

Η διαθεματική δραστηριότητα έχει ως αντικείμενο την γαλακτική ζύμωση. Δίνονται γενικές πληροφορίες για το γαλακτικό οξύ, τη γαλακτική ζύμωση, την εφαρμογή της στην επεξεργασία τροφίμων. Περιγράφεται πείραμα μελέτης της αλλαγής του pH του γάλακτος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε ψυγείο, με χρήση αισθητήρων. Παρουσιάζεται η επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η μέσω γραφημάτων ποιοτική και ποσοτική μελέτη της κινητικής της γαλακτικής ζύμωσης σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Θίγονται θέματα Χημείας (χημ κινητική, ιοντική ισορροπία), Βιολογίας (ζυμώσεις, βιοτεχνολογία, καμπύλη ανάπτυξης βακτηρίων), τροφίμων και συντήρησής τους (Χημεία, Οικιακή Οικονομία).

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Βαθμίδα: Δημοτικό, ΣΤ' Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑ.Λ.
  • Γνωστικό Αντικείμενο: Χημεία
  • Τύπος Υλικού: Εργαστηριακά Μαθήματα
  • Εισηγητής - Δημιουργός: ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΠΕ
  • Ημερομηνία Υποβολής: Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006
Διαβάστηκε 521 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χημική Κινητική Σεισμοί-Λιθοσφαιρικές πλάκες »