Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

29-09-15, 10:17

"Ρομποτικοί Εξερευνητές", 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η WRO Hellas, σας προσκαλεί στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος διεξάγεται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 10:00 π.μ., στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τελεί, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και ακολουθεί τους επίσημους κανόνες διεξαγωγής από τον WRO Hellas.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι οι "Ρομποτικοί εξερευνητές", βάσει του οποίου οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν ρομπότ για να εξερευνήσουν διαφορετικά περιβάλλοντα (όπως ο θαλάσσιος βυθός για το Δημοτικό ή τα βουνά για το Λύκειο). Σε αρκετές περιπτώσεις, οι «εξερευνητές» πρέπει να στηριχθούν σε ενδείξεις προκειμένου να οδηγηθούν σε άγνωστα περιβάλλοντα ενώ σε άλλες, οι εξερευνητές μπορεί να περιπλανηθούν καθώς επιχειρούν να ανακαλύψουν αυτό που ψάχνουν. Το περιβάλλον όμως κρύβει και κινδύνους για τους εξερευνητές.

Πιο αναλυτικά, οι μαθητές Δημοτικού καλούνται να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, κατασκευάζοντας ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να βουτήξει και να εξερευνήσει κάτω από τη θάλασσα για «μαργαριτάρια»! Η προσοχή τους επικεντρώνεται σε κάθε κατάδυση όπου έχουν μόνο 30 δευτερόλεπτα πριν η ρομποτική τους κατασκευή επανέλθει στην επιφάνεια για φρέσκο αέρα.

Η φετινή πρόκληση για το επίπεδο του Γυμνασίου είναι το «Κυνήγι θησαυρού» που απαιτεί την κατασκευή ενός ρομπότ που θα πρέπει να συλλέξει 5 ευρήματα μέσα σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Διάφορα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ομάδα, δίνουν πληροφορίες για το περιβάλλον και την τοποθεσία κάθε ευρήματος που πρέπει να συλλεχθεί. Το περιβάλλον περιέχει επίσης επικίνδυνα αντικείμενα (εμπόδια) σε άγνωστες τοποθεσίες, τα οποία θα πρέπει να αποφευχθούν προκειμένου η ομάδα να συλλέξει τα ευρήματα.

Τέλος, στην κατηγορία του Λυκείου η φετινή πρόκληση είναι η "Ορειβασία”. Το παιχνίδι για το επίπεδο αυτό προκαλεί τους μαθητές Λυκείου να κατασκευάσουν ένα ρομπότ το οποίο είναι επιφορτισμένο με την περισυλλογή εφοδίων και την παράδοσή τους σε καταφύγια που βρίσκονται ψηλά στα βουνά. Υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία όσον αφορά στο περιβάλλον και τη θέση κάθε εφοδίου που πρέπει να περισυλλεχθεί. Όσο πιο κοντά μπορέσουν να μεταφέρουν τα εφόδια στη θέση εναπόθεσής τους, τόσο υψηλότερη και η βαθμολογία. Αλλά πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή, έτσι ώστε το ρομπότ τους να μην γλιστρήσει και πέσει από το βουνό.

Επίσημο site: http://wrohellas.gr

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 – 6777 285 694 436 3737

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό δελτίο τύπου και την αφίσα του διαγωνισμού. 

 

Διαβάστηκε 3006 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 29-09-15, 13:43