Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

11-08-15, 10:32

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας

1oSynedrioSxolikisPsychologias

To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσσια), 19-22 Νοεμβρίου, 2015.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσεγγίσει σφαιρικά τις σύγχρονες τάσεις της Σχολικής Ψυχολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση θεωρίας, έρευνας, εκπαίδευσης και πρακτικών εφαρμογών στο σχολικό πλαίσιο, στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση, στη διεπιστημονική συνεργασία και στη διασύνδεση σχολείων, φορέων και πανεπιστημίων για την παροχή σχολικών ψυχολογικών υπηρεσιών. Επιπλέον, το Συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να αναδείξει καλές πρακτικές αξιολόγησης και παρέμβασης στο μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό τομέα, προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης στη σχολική κοινότητα και διασύνδεσης σχολείων, πανεπιστημίων και φορέων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει κεντρικές και προσκεκλημένες ομιλίες, συμπόσια, ανακοινώσεις και αναρτημένες εργασίες. Θα περιλαμβάνει θέματα για όλους τους τομείς ανάπτυξης, μάθησης και ψυχοκοινωνικής προσαρμογής παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, καθώς και θέματα λειτουργίας τάξεων και σχολικών μονάδων και παροχής σχολικών ψυχολογικών υπηρεσιών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης σεμινάρια εξειδικευμένης κατάρτισης (workshops) που θα απευθύνονται σε σχολικούς ψυχολόγους, στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς. Το συνέδριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας και ειδικούς παιδαγωγούς που εργάζονται σε σχολεία και φορείς ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης και παρέμβασης, σε μέλη ΔΕΠ, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και στελέχη εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς.

Σημαντικές Ημερομηνίες
Τελετή Έναρξης Συνεδρίου: Πέμπτη 19/11/2015
Μεγάλη Αίθουσα Τελετών, Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα
Δεξίωση Υποδοχής:Πέμπτη 19/11/2015
Τελετή Λήξης Εργασιών Συνεδρίου: Κυριακή 22/11/2015
Φιλοσοφική Σχολή, Αίθουσα AULA
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Εργασιών: 8/5/2015
Ενημέρωση Συγγραφέων: 12/6/2015
Έγκαιρη Εγγραφή: 5/9/2015

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.schoolpsych2015.gr.

Διαβάστηκε 3440 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 11-08-15, 10:32