15-10-19, 15:11

Η μαγισσούλα που έψαχνε όμορφες λέξεις

magisoula19

Ημερομηνία κατάθεσης: 10/10/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Η ΜΑΓΙΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΝΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ (ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ)

ΘΙΑΣΟΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΑΜΩΜΑΤΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Επισκεψεις σε σχολεία

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΕΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΧΩΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

6977316486

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Από 3 ευρώ (συν τις νόμιμες επιβαρύνσεις) αναλόγως τον αριθμό των παιδιών (οι τιμές ισχύουν εντός Αττικής)

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.paramithokamomata.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ήτανε μία φορά κι έναν καιρό μια μαγισσούλα. Μα δεν ήτανε κακιά και της κλέψαν τη μιλιά. Που θα ψάξει να βρει τις όμορφες λέξεις που έλεγε κάποτε; Ποιος θα τη βοηθήσει; Μήπως μια μηλιά που έκανε μήλα χρυσά; Ή ο στρατιώτης με το ταμπούρλο; Ίσως πάλι εκείνη η σουσουράδα που της πήραν την ουρά… Ή μήπως;;;
Ιστορίες για μικρά μα… και μεγάλα παιδιά μπλέκονται η μία μέσα στην άλλη παρέα με τραγούδια και παιχνίδια που ζωντανεύουν δημιουργικά και διαδραστικά την αφήγηση.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά καλούνται να ψάξουν στον χώρο τα υλικά για το μαγικό ξόρκι που θέλουν να φτιάξουν οι μάγισσες, υλικά που έχουμε κρύψει, να ανακατέψουν το τσουκάλι, να πετάξουν με το σκουπόξυλο, να ψάξουν μέσα στα παραμύθια τις όμορφες λέξεις που θα βοηθήσουν τη μικρή μαγισσούλα. Με αυτό τον τρόπο συμμετέχουν, αλληλεπιδρούν με τις ιστορίες και κατανοούν μέσα από πολλαπλά ερεθίσματα τις ιστορίες που ακούνε.
Η ιδέα της παράστασης βασίζεται στο παραμύθι της Νένας Γεωργιάδου Η μάγισσα που έψαχνε για λέξεις, από το βιβλίο Ξεχωριστά Παραμύθια Δημιουργικές κατασκευές, εκδ. Οξυγόνο.
Μία μαγισσούλα διαφορετική από τις άλλες θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κακία των… συναδέλφων της απλώς και μόνο επειδή μιλάει όμορφα. Εκείνες θα της κλέψουν τις όμορφες λέξεις που λέει και η μαγισσούλα μας θα τις αναζητήσει ανάμεσα στις ιστορίες. Τις ιστορίες που ξετυλίγουμε τη μία μετά την άλλη, ξεκινώντας με το κλιμακωτό παραμύθι η Σουσουράδα. Την παραδοσιακή ιστορία της σουσουράδας που χάνει την ουρά της και που για να την πάρει πίσω θα πρέπει να περάσει από διάφορα στάδια έχουμε μετατρέψει σε παραμυθοτράγουδο. Κατά τη διάρκεια της αφήγησης καλούμε τα παιδιά να θυμηθούν μαζί μας τη σειρά με την οποία η σουσουράδα πρέπει να περάσει τις δοκιμασίες. Μία μηλιά που κάνει χρυσά μήλα έρχεται στη συνέχεια για να μας διδάξει ότι η καλοσύνη αμείβεται ενώ όποιος θέλει να κάνει το κακό μένει στο τέλος μόνος. Ένας στρατιώτης με το ταμπούρλο του θα δεχθεί ένα αναπάντεχο δώρο επειδή βοηθάει μία γριά, με το οποίο θα κάνει το καλό σε όλη του τη ζωή. Υπό τους ήχους του νταουλιού, ακολουθούμε τον στρατιώτη στην περιπέτειά του και χορεύουμε όταν αυτός παίζει. Στο τέλος κάθε ιστορίας ζητάμε από τα παιδιά να μας πούνε κάποιες λέξεις μέσα από την ιστορία που πιστεύουν ότι είναι όμορφες για να βοηθήσουμε τη μαγισσούλα.

Διάρκεια 60 λεπτά

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Αφήγηση: Βιργινία Κοκκίνου

Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος

Στίχοι: Βιργινία Κοκκίνου

Σύνθεση: Γιάννης Ανθόπουλος

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βοήθεια! Έρχονται τα καρκαντζέλια Το μαγικό φίλτρο »