Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

14-10-19, 12:55

Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης

perivoli19

Ημερομηνία κατάθεσης: 08/10/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΛΤΑΣ

ΘΙΑΣΟΣ

ΠΟΡΕΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΛΤΑΣ-ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ

ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ,

Νικ.Γεννηματά 20,Αμπελόκηποι

(πλησίον Μετρό Πανόρμου)

2104009757 / 6946309618

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 17:00 Από 9 Νοεμβρίου 2019 για τη σεζόν 2019-2020).

Η παράσταση είναι διαθέσιμη τις καθημερινές για παραστάσεις με προνομιακές τιμές για σχολεία/συλλόγους κατόπιν συνεννόησης

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΟΧΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ)

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

8 € (Γενική Είσοδος), 6 € (Μειωμένο) Groups, Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ &Πολύτεκνων(ΑΣΠΕ)/Οικογένειες 4 ατόμων και Άνω, ΑΜΕΑ

και ειδικές τιμές για κλειστές παραστάσεις (σχολεία, σύλλογοι)

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

http://thiasosporeia.blogspot.com/

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης του Θανάση Σάλτα σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μαστοράκη.

Ένα παιδαγωγικό λογοτεχνικό παραμύθι για τα συναισθήματα για μικρούς και μεγάλους που  τιμήθηκε με Α’ Πανελλήνιο Βραβείο Παραμυθιού (Σικελιανά  2013), βασισμένο στη  συναισθηματική νοημοσύνη, με πλούσιο λεξιλόγιο, παραμυθένια μουσική, σημαντικές έννοιες και διδάγματα για παιδιά, που του προσδίδουν μοναδική παιδαγωγική και μορφωτική αξία από τον βραβευμένο συγγραφέα Θανάση Σάλτα.

Σε ένα μαγικό περιβόλι η Χαρά και η Λύπη  μας ταξιδεύουν στον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων. Η ευφάνταστη σκηνοθεσία της Ιωάννας Μαστοράκη και η μαγευτική μουσική της Χρυσάνθης Οικονομάκη δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τους θεατές.

Το παραμύθι διδάσκεται ήδη σε όλα τα σχολεία μέσα από τις εγκεκριμένες δράσεις του Βιωματικού Σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές σε κατά τόπους πολιτιστικά φεστιβάλ και βιβλιοθήκες όπου έχει παρουσιαστεί. 

Το έργο παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 17:00 στην κεντρική παιδική σκηνή του Θεάτρου Ημέρας, οδός Νικ.Γεννηματά 20,Αμπελόκηποι, (πλησίον μετρό Πανόρμου) ) και σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Οι ηθοποιοί Ιωάννα Μαστοράκη ,Εύη Βασιλάκου, Τέρρυ Φατσή ζωντανεύουν διαδραστικά τους ήρωες και μας ταξιδεύουν μέσα από την ερμηνεία τους στο  μαγικό παραμυθένιο περιβόλι των συναισθημάτων.

Ο συγγραφέας και η σκηνοθέτης έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις θεατρικές παραστάσεις τους από κριτικό παραστάσεων της  Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών - Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου – Χορού.

Σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα του Θανάση Σάλτα και της Ιωάννας Μαστοράκη  διδάσκονται μέσα από τις ειδικότητες Εργοθεραπείας και Παιδαγωγικών του Ι.Ε.Κ ΑΛΦΑ

Πληροφορίες &Κρατήσεις 2104009757 / 6946309618 / email: thiasosporeia@hotmail.com

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ

         Τιμήθηκε με Α’ Πανελλήνιο βραβείο Παραμυθιού στο λογοτεχνικό διαγωνισμό Σικελιανά 2013.

         Διδάσκεται σε όλα τα σχολεία από το Βιωματικό Σχολείο με την έγκριση του Υπουργείου παιδείας.

         Εμπεριέχεται στην προτεινόμενη ύλη του εκπαιδευτικού οδηγού Βήματα για την Ζωή 2014.

         Εμπεριέχεται στις προτεινόμενες θεατρικές παραστάσεις στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Οδηγό Προγραμμάτων για γονείς και παιδιά των εκδόσεων Εκηβόλος 2019-2020.

         Είναι βασισμένο στη συναισθηματική νοημοσύνη και διδάσκει την διαχείριση των συναισθημάτων χαράς και λύπης.

         Μαθαίνει στα παιδιά ότι τα δύο συναισθήματα χαράς και λύπης είναι σημαντικά και αλληλένδετα για όλους μας. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες από Νηπιαγωγείο μέχρι 6η Δημοτικού.

         Μαθαίνει στα παιδιά να αναγνωρίζουν ότι είναι φυσικό να έχουμε όλοι θετικά και αρνητικά συναισθήματα στη ζωή μας.

         Διδάσκει μέσα από παραμυθένιες ιστορίες σημαντικές έννοιες όπως την φιλία, την αγάπη, την ζωή και τον ρόλο που παίζει ο χρόνος σ’ αυτά που νιώθουμε.

         Ξεχωρίζει γιατί είναι λογοτεχνικό παραμύθι, με πλούσιο λεξιλόγιο, συμβολισμούς και σημαντικά νοήματα για μικρούς και μεγάλους. 

         H μουσική έχει ηχογραφηθεί από φυσικά όργανα πιάνο, τσέλο, φλάουτο για να αναπαραστήσουν μέσα από όμορφες μελωδίες, τους φυσικούς ήχους όπως η βροχή, ο αέρας, οι ποταμοί καθώς και την εναλλαγή των συναισθημάτων. Έτσι τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα κλασικά μουσικά όργανα και τις άπειρες δυνατότητες τους. 

         Η σκηνοθεσία του χαρακτηρίζεται από ευφάνταστες και διαδραστικές σκηνές που ενεργοποιούν βιωματικά τα συναισθήματα μικρών και μεγάλων.  

         Κυκλοφορεί σε εικονογραφημένο βιβλίο με cd από τις εκδόσεις Cambia από το 2013.

         Έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε πανελλήνια φεστιβάλ παραμυθιού Περιστερίου, Metropolitan Expo, Christmas world, Σινέ Παράδεισος.

        Το 2018 απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, από κριτικό παραστάσεων της  Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών - Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν κι Ευρωπαϊκά Βραβεία Θεάτρου – Χορού

         Παρουσιάζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά, στην κεντρική παιδική σκηνή του Θέατρου της Ημέρας, από 9 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο στις 17:00 και είναι διαθέσιμο τις καθημερινές για παραστάσεις με σχολεία-συλλόγους, κατόπιν συνεννόησης.

                                   

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας : Θανάσης Σάλτας

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μαστοράκη

Μουσική: Χρυσάνθη Οικονομάκη

Διαδραστική Αφήγηση: Ιωάννα Μαστοράκη

Ηθοποιοί: Ιωάννα Μαστοράκη, Εύη Βασιλάκου, Τέρρυ Φατσή

Σκηνικά: Γιάννης Χωριατέλης

Κουστούμια : Θίασος Πορεία

Επιμέλεια Αφίσας-Φωτογραφίες-Τρέιλερ: Παναγιώτης Χριστοφιλέας

Παραγωγή : Θίασος Πορεία