7-10-19, 10:11

Εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στη φύση από τη Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ

geopaideia19

H ομάδα της Γεωπαιδείας ΚοινΣεπ δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος με σκοπό την ανάδειξη και προστασία του. Πρόκειται για μια πολυπληθή επιστημονική ομάδα, με πολυετή επαγγελματική εμπειρία, που απαρτίζεται από περιβαλλοντολόγους, γεωλόγους, βιολόγους, ωκεανογράφους, δασολόγους, αρχαιολόγους και παιδαγωγούς.

Σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί πλήθος εκδρομών με δραστηριότητες στη φύση με βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση, σε περιοχές μεγάλης οικολογικής αξίας, με συνοδούς επιστήμονες παιδαγωγούς. Συμμετέχω σε μία ευχάριστη διαδικασία όπου … «ΠΕΡΠΑΤΩ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ», ευαισθητοποιούμαι και τελικά προστατεύω το περιβάλλον!

To 2019 η Γεωπαιδεία απέσπασε το 1ο βραβείο στο πρόγραμμα της WWF, του μεγαλύτερου οργανισμού προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, “Impact Ventures Greece”. Το παγκόσμιο πρόγραμμα επιτάχυνσης έχει ως στόχο να υποστηρίζει επιχειρήσεις που φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην προστασία σημαντικών οικοσυστημάτων.

Για το σχολικό έτος 2018-2019 προτείνει τα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες και μαθησιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας.:

«Ένα παζλ της φύσης», για νηπιαγωγείο και δημοτικό

«Πευκοφύλακες»για νηπιαγωγείο και δημοτικό

«Ο λόφος και ο αμμόλοφος»για γυμνάσιο,

Υλοποιούνται εκτός σχολικών μονάδων, στην περιοχή της Ραφήνας και χρησιμοποιούν στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού και ομαδικά παιχνίδια-δραστηριότητες. Ακολουθούν τις ανάγκες των παιδιών, δίνουν χώρο και χρόνο για να εκφραστούν, να ανακαλύψουν και τελικά να μελετήσουν με διαφορετικούς τρόπους και μέσα, τα στοιχεία του περιβάλλοντος. Σκοπός των προγραμμάτων, είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και κατ’ επέκταση η ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Επισκεφτείτε την σελίδα μας www.geopedia.gr/edu για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας προτείνουμε το καταλληλότερο, για εσάς, βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη φύση!

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στα ακόλουθα αρχεία: για το νηπιαγωγείο-δημοτικό ΕΝΑ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ.pdf , ΠΕΥΚΟΦΥΛΑΚΕΣ - ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ.pdf

για το γυμνάσιο Ο ΛΟΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΜΟΛΟΦΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ.pdf.

Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ

Διεύθυνση: Ολυμπιονικών 9Α, Χαλάνδρι 15232, Αττική

Ιστοσελίδα: www.geopedia.gr

Facebook: www.facebook.com/geopedia.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 2130299551, + 30 6984198181

 
Τελευταία τροποποίηση στις 7-10-19, 10:45