27-09-19, 11:25

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Vagonetto - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

vagoneto19

Το Vagonetto - Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (www.vagonetto.gr) , μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα και κοντά σε προορισμούς όπως οι Δελφοί και η Αράχωβα, αποτελεί ένα μοναδικό για τον ελληνικό χώρο «θεματικό πάρκο», που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη του να κάνει με απόλυτη ασφάλεια ένα εκπληκτικό ταξίδι στο «κέντρο» της γης. Η διαδραστική πτέρυγα ψηφιακής τεχνολογίας μετατρέπει την επίσκεψη αυτή σε μία πολυδιάστατη βιωματική εμπειρία.

Η περιήγηση ξεκινά από τη «Στοά 850» όπου ο επισκέπτης, εφοδιασμένος με κράνος ασφαλείας, αδιάβροχο και σύστημα ατομικής ξενάγησης, μεταφέρεται με το VAGONETTO, το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι τριάντα χρόνια πριν, στην αρχή της περιπατητικής διαδρομής, για να απολαύσει τα μοναδικά εκθέματα κάνοντας «στάσεις» σε μία τυπική ημέρα δουλειάς των μεταλλωρύχων.

Η ξενάγηση συνεχίζεται στη Διαδραστική Πτέρυγα Ψηφιακής Τεχνολογίας που αποτελείται από τρεις ξεχωριστές αίθουσες, με το δικό της χρώμα και με την «ιδιαίτερη ιστορία» που έχει να διηγηθεί η καθεμία.

Στο πάρκο, λειτουργεί επίσης η Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων, ο εκθεσιακός χώρος που περιλαμβάνει τη Γεωλογική Αίθουσα και το Τοπογραφικό Εργαστήριο καθώς και το Πωλητήριο με μια εκτενή συλλογή πετρωμάτων, ημιπολύτιμων λίθων και διάφορων εκδόσεων.

Η επίσκεψη στο Vagonetto προσφέρει πολύπλευρη βιωματική εκπαίδευση και ψυχαγωγία σε παιδιά, νέους, εκπαιδευτικούς και οικογένειες, αποτελώντας έναν ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του χώρο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας της Φωκίδας.

To κόστος επίσκεψης για τον κάθε μαθητή είναι 10,00€ για την περιήγηση (στοά-γεωλογική αίθουσα-διαδραστική πτέρυγα). Μετά από έγγραφη συμφωνία και ανάλογα με τον αριθμό μαθητών είναι δυνατό να ισχύουν μειωμένες τιμές εισόδου.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία και συνεννόηση και θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε και να σας ξεναγήσουμε στους χώρους του Μεταλλευτικού Πάρκου Φωκίδας. Επιπλέον μπορείτε να επισκεφτείτε τον ανανεωμένο ιστότοπό μας www.vagonetto.gr για πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μουσικοκινητικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα »