24-09-19, 14:00

Καλικάντζαροι! Αποστολή Γη

apostoligigi19

Ημερομηνία κατάθεσης: 16/9/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΗ.

(ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ MUSICAL)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΑΝΝΑ- ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΖΙΜΑ

ΘΙΑΣΟΣ

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΘΩΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ

ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΛΚΜΗΝΗΣ 13, Κ. ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, 11854 ΑΘΗΝΑ

210 3464903, 210 3464002

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕΩΣ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΟΧΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Α’ ΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

7€

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

https://www.morfesekfrasis.gr/morfes-ekfrasis/ergografies/item/405-zozefinaperformance.html

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Δύο πλανόδιοι μουσικοί ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, μια παράξενη ανησυχία όμως έρχεται να διαταράξει την γιορταστική ατμόσφαιρα... Μάταια θα ψάξουν στην πόλη για κάποιο σημάδι, αφού το μόνο που θα αντικρύσουν είναι χαρά και προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα: Νοικοκυρές καθαρίζουν τα σπίτια τους, οι ζαχαροπλάστες φτιάχνουν μελομακάρονα  και η πόλη στολίζεται με λαμπιόνια και παιχνίδια. Μα επειδή ο κόσμος είναι και πάνω και κάτω, ξαφνικά, συνειδητοποιούν πως αυτό που τους ανησυχούσε δεν βρισκόταν πάνω στη γη, μα κάτω απ' αυτήν! 

Έτσι θα βρεθούν μέσα στην φωλιά των καλικαντζάρων και θα κρυφακούσουν τα σχέδια του τρομερού, πάνκακου και άσχημου αρχηγού τους, τον ξακουστό ΜΑΝΔΡΑΚΟΥΚΟ!  

Πως θα καταφέρουν οι δυο μουσικοί να σώσουν την ανθρωπότητα από τα νύχια των καλικαντζάρων, πως θα μπλεχτεί σε όλη αυτή την ιστορία ο άγιος Βασίλης και πόσο δυνατή είναι τελικά η αγάπη, αυτά θα τα μάθετε, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στην παράσταση! 

Η παράδοση συναντάει το σήμερα:

Οι καλικάντζαροι πλάσματα μοχθηρά και βρώμικα, ανεβαίνουν στη γη το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων για να προκαλέσουν μόνο μπελάδες στους ανθρώπους. Όλο το χρόνο, ζούνε κάτω από τη γη και κόβουν το δέντρο της ζωής... Έτσι μας παραδίδονται από μύθους και παραμύθια της Ελληνικής μας παράδοσης. Πως όμως θα μπορούσαν να γίνουν μέτοχοι της σημερινής πραγματικότητας και να αποκτήσουν ξανά ζωή στο σήμερα; Αυτή ήταν και η πρόκληση του έργου να ξαναδώσουμε στους καλικάτζαρους έναν αληθινό ρόλο στο σημερινό κόσμο. Εκσυγχρόνισαν και αυτοί τις μεθόδους τους, και από τώρα και μπρος κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσα μας!

Μουσική και τραγούδι:

Υπέροχες μουσικές και τραγούδια θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους στον ρυθμό των Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα η δράση και οι περιπέτειες των ηρώων προσφέρουν στους θεατές περιπέτεια και γέλιο. Κατά την διάρκεια της παράστασης οι καλικάντζαροι θα μαγέψουν τα παιδιά και θα τα κάνουν και αυτά βοηθούς τους, βάζοντας τα να συμμετέχουν με λόγια, τραγούδι και χορό στην εξέλιξη του έργου!

Οι Μουσικές και τα Τραγούδια της παράστασης είναι όλα πρωτότυπα και γράφτηκαν από τον μουσικοσυνθέτη Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη για τις ανάγκες της παράστασης.

Παραμυθένια ορχήστρα

Στην παράσταση συμμετέχει και η ¨Παραμυθένια Ορχήστρα¨ συνεισφέροντας τόσο θεατρικά όσο και μουσικά, παίζοντας ζωντανά επί σκηνής όλη την μουσική της παράστασης.

  

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Κουστούμια: Βάγια Νικολακοπούλου

Σκηνικά: Βασιλεία Κόλλια

Ερμηνεύουν:

Άννα Σ. Τζίμα, Βάγια Τσιμάρα, Δανάη Στεργίου, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Σελήνη Φιλιππιτζή, Στεφανία Πολλάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλικαντζαροζαβολιές Ο Εχθρός »