23-09-19, 13:18

Προγράμματα ομαδικών μαθητικών επισκέψεων του Ιδρύματος Ευγενίδου για το σχολικό έτος 2019 - 2020

eugenideio19

Ίδρυμα Ευγενίδου - Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Πλανητάρια στον κόσμο και έχει ως στόχο την συμβολή στην εκπαίδευση και την ενημέρωση τόσο των μαθητών/τριών όσο και του γενικού κοινού στους τομείς της αστρονομίας, της αστροφυσικής και της διαστημικής.

Αυτή την σχολική χρονιά σας προτείνουμε δύο νέες ψηφιακές παραστάσεις με μεγάλο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για μαθητές/τριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, προτείνεται η ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» που έχει ως θέμα το συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος.

Για μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, καθώς και Α΄- Δ΄ Δημοτικού προτείνεται η παιδική πλανηταριακή παράσταση «Ο Μυστηριώδης κύριος Τιλτ», μία ευχάριστη ιστορία για δύο αδέλφια που προσπαθούν να παραστήσουν σωστά τις εποχές του χρόνου σε μία σχολική εργασία αλλά κάτι πάει στραβά.

Σημειώνεται ότι πλανηταριακές παραστάσεις προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:30 έως και τις 15:30), μόνο κατόπιν κράτησης, την οποία το Ίδρυμα Ευγενίδου επιβεβαιώνει γραπτώς μέσω fax ή e-mail. Σε ειδικές περιπτώσεις, σχολικές ομάδες γίνονται δεκτές και κατά την διάρκεια των υπολοίπων προβολών του Πλανηταρίου.


Σύντομη περιγραφή των προτεινόμενων ψηφιακών πλανηταριακών παραστάσεων θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο (σελίδες 8-9).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα επισκέψεων και παραστάσεων, την τιμή των εισιτηρίων και τη διαδικασία κρατήσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Κρατήσεων στο τηλέφωνο: 210 9469641 ή να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Ευγενίδου: www.eef.edu.gr.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 9469641, e-mail: info_at_eef.edu.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

Ίδρυμα Ευγενίδου – Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας

Το Νέο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2018.

Σκοπός του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι να ενθαρρύνει του/τις μαθητές/τριες να ασχοληθούν με τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες. Με ευχάριστο, δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο οι μαθητές/τριες εξοικειώνονται με βασικές επιστημονικές αρχές και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας.

Το ισόγειο και τον πρώτο όροφο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας καταλαμβάνει η νέα μόνιμη Έκθεση, όπου οι μαθητές/τριες εξερευνούν μέσα από σύγχρονα εκθέματα βασικούς τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται η Αμφιθεατρική Αίθουσα Πειραμάτων και η Αίθουσα Εργαστηρίου, δύο κατάλληλα διαμορφωμένοι και πλήρως εξοπλισμένοι χώροι, οι οποίοι σχεδιάστηκαν ειδικά για τη διεξαγωγή Επιδείξεων Πειραμάτων (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας) και Εργαστηρίων (προγραμματισμού, ρομποτικής και ηλεκτρονικής).

Με στόχο την απόκτηση μίας ολοκληρωμένης εμπειρίας, προτείνεται η συνδυαστική επίσκεψη σε δύο δραστηριότητες του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας:

Έκθεση + Πειραματικές Επιδείξεις
Διάρκεια: 90’ + 50’
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 60

Εργαστήριο + Πειραματικές Επιδείξεις
Διάρκεια: 180’ + 50’
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 24

Εργαστήριο + Έκθεση
Διάρκεια: 180’ + 90’
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 24

Σύντομη περιγραφή των προτεινόμενων δραστηριοτήτων του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο (σελίδες 12-19).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα επισκέψεων, την τιμή των εισιτηρίων και τη διαδικασία κρατήσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Κρατήσεων στο τηλέφωνο: 210 9469641 ή να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Ευγενίδου: www.eef.edu.gr.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 9469641, e-mail: info_at_eef.edu.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 27-09-19, 14:55