Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

10-09-19, 11:25

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελιά, στου λιοτριβιού τις μυρωδιές»

elia19

Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελιά, στου λιοτριβιού τις μυρωδιές» είναι εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος και είναι ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό σχετικό με τη διαδικασία συλλογής του καρπού της ελιάς, της παραγωγής λαδιού και τη διατροφική τους αξία.
Τα παιδιά επισκέπτονται τον ελαιώνα του Πάρκου όπου έρχονται σε επαφή με αυθεντικά παραδοσιακά εργαλεία όπως το χτένι και γνωρίζουν για την καλλιέργεια και τους τρόπους συγκομιδής της ελιάς. Στη συνέχεια αφού συλλέξουν τον καρπό της ελιάς τον μεταφέρουν στα παραδοσιακά ελαιοτριβεία όπου ξεκινούν οι εργασίες ώσπου να τρέξει το λάδι στα πήλινα πιθάρια! Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν στο εργαστήρι βρώσιμης ελιάς και ζυμώνουν ελιόψωμο που ψήνεται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Πάρκου!
Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο και διεξάγεται καθημερινά από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2299042100, 2103647200
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com