Εκτύπωση αυτής της σελίδας
9-09-19, 11:08

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρυγοπάτι»

trigopati19

Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρυγοπάτι» είναι εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος και είναι ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό σχετικό με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και των παραγώγων του σταφυλιού.
Τα παιδιά επισκέπτονται τους αμπελώνες του Πάρκου για τα τρυγήσουν τα ώριμα σταφύλια και να γνωρίσουν για την καλλιέργεια του αμπελιού και τα παράγωγα του σταφυλιού. Στη συνέχεια τα παιδιά μεταφέρουν τα σταφύλια στα πέτρινα πατητήρια όπου ξεκινάει το πάτημα των σταφυλιών. Μετά τη συλλογή του σταφυλόζωμου και αφού μπει στο μεγάλο βαρέλι για να ξεκινήσει η ζύμωση, τα σπάνια αγροτικά εργαλεία του αμπελουργού και οινοπαραγωγού όπως η στροφιλιά και το εμφιαλωτήριο ζωντανεύουν στα χέρια των παιδιών. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά ζυμώνουν σταφιδόψωμο που ψήνεται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Πάρκου!
Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 1 ώρα και είκοσι λεπτά και διεξάγεται καθημερινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2299042100, 2103647200
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com