30-08-19, 09:15

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον κόσμο της Ρομποτικής»

taxidiRobotikis19

Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά!
Μία εξερεύνηση στην Ρομποτική, τις Επιστήμες και την Δημιουργική Εκπαίδευση.

Η Ρομποτική σήμερα θεωρείται ως το τέταρτο R της μάθησης «Reading, wRriting aRithmatic and Robotics», που οι σύγχρονοι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν για να επιτύχουν σε έναν κόσμο βασισμένο στην τεχνολογία. Η Ρομποτική ενσωματώνει όλα τα πεδία του STEM (Science, Technology Engineering, Mathematic). Οι εκπαιδευτικές δράσεις Ρομποτικής, με το διεπιστημονικό χαρακτήρα που έχουν, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν βιωματικά περιοχές όπως μηχανική, ηλεκτρονική, αυτόματο έλεγχο, επιστήμες των υπολογιστών, της τεχνολογίας, των μαθηματικών, της φυσικής, αλλά και της αρχιτεκτονικής (STEAM).

ΔΟΜΗ:
o  Ενεργοποίηση και εισαγωγή στο θέμα μέσα από την αναζήτηση και την αξιοποίηση προηγούμενων γνώσεων των μαθητών.
o  Διερεύνηση προβλημάτων και επίλυσή τους μέσα από στρατηγικές καταιγισμού ιδεών, εννοιολογικών χαρτών, διαλογικής συζήτησης και τη χρήση των εργαλείων της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
o  Κατάκτηση απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων με στόχο την κατασκευή του τελικού προϊόντος, ένα ρομποτικό τεχνούργημα που παρουσιάζει ελεγχόμενες συμπεριφορές χρησιμοποιώντας ως βάση τα εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO.
o  Κριτική ανάλυση των δρώμενων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.
o  Παρουσίαση της έρευνας, του τελικού έργου και περιγραφή του τρόπου που συνεργάστηκε η ομάδα για να το φέρει εις πέρας.

Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και διεξάγεται καθημερινά στον χώρο σας καθώς και στον Πολυχώρο Λυκαβηττού.
Τα τμήματα χωρίζονται ηλικιακά από 4 έως 6 και από 6 έως 9 ετών με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε κάθε τμήμα τα 15 παιδιά.

Η τιμή ορίζεται στα 7€/ άτομο. Μόνο για το πρόγραμμα που ερχόμαστε εμείς στο χώρο σας ορίζεται ελάχιστη χρέωση 180€.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ - Αγ. Ισιδώρου 35 (είσοδος) & Σαρανταπήχου 5
Τηλέφωνα: 2103647200 & 2109211812
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: http://www.politistikoparko.com/