Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

5-06-19, 15:48

Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Διήμερα στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

kalokairDihmera19

Στα Εκπαιδευτικά Διήμερα, που διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, λέξεις όπως: Ομιλία, Όραση, Ακοή, Τηλέφωνα, Μηνύματα, Σηματοδοτικές Πορείες, Bluetooth, Χημική απόκριση και Γέφυρες, αποκτούν άλλο νόημα.

Τα παιδιά μαθαίνουν βασικές αρχές επικοινωνίας σε πολλά και διαφορετικά πεδία, από τα πιο γνωστά, ως τα εντελώς άγνωστα κι από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικροσκοπικά, ώστε στο τέλος να επιλύσουν έναν ενδιαφέροντα γρίφο! 

Τα Εκπαιδευτικά Διήμερα περιλαμβάνουν πρωτότυπες και διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά που τελείωσαν την Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και την A΄ Γυμνασίου. 

Φέτος στα Διήμερα τα παιδιά μελετούν τις βασικές αρχές της επικοινωνίας, καθώς και τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις που αυτή μας θέτει. Θα δουν πώς πραγματοποιείται η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, μεταξύ ανθρώπων και μηχανών και τι προσπάθειες γίνονται για την επικοινωνία μας με εξωγήινες μορφές ζωής. 

Ακόμα, συζητάμε και πειραματιζόμαστε με τους τρόπους επικοινωνίας σε μικροσκοπική κλίμακα, είτε μεταξύ των κυττάρων ενός οργανισμού, είτε μεταξύ διαφορετικών συστημάτων εντός του ανθρωπίνου σώματος, αλλά και με αυτούς ενός μακροσκοπικού επιπέδου, όπως η επικοινωνία μεταξύ δύο πόλεων που χωρίζονται από ένα ποτάμι. Για αυτήν μας την εξερεύνηση του κόσμου της επικοινωνίας επιστρατεύουμε τις επιστήμες της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, της Μηχανικής και της Πληροφορικής.

Μέσα από κατασκευές, εργαστήρια, workshops και πειράματα τα παιδιά εξερευνούν τον μαγικό κόσμο της επικοινωνίας και συλλέγουν πολύτιμα στοιχεία που θα πρέπει να συνδυάσουν για να βρουν τις οδηγίες για την τελική πρόκληση. Την τελευταία ημέρα, στην τελετή λήξης, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα κατορθώματά τους σε γονείς και φίλους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις ημέρες διεξαγωγής, τις κρατήσεις θέσεων και το κόστος για τα Εκπαιδευτικά Διήμερα πατήστε εδώ.

Διαβάστηκε 2129 φορές