1-04-19, 13:48

Εκπαιδευτική θεματική έκθεση από το Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος

humanBody19

Το Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος είναι μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική θεματική έκθεση που αποσκοπεί στην γνώση και κατανόηση των βασικών λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος.
Είναι μια γιγαντιαία θεματική έκθεση που αναπαριστά ένα ανθρώπινο ΣΩΜΑ πενήντα μέτρων μήκος , έξη μέτρων ύψος & δώδεκα μέτρων πλάτος και αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας.
Οι μαθητές μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο - το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».Περπατούν βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους. Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.
Το ταξίδι μέσα στο σώμα σε συνδυασμό με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, βοηθά να εμβαθύνουμε στις λειτουργίες των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.
Συσχετίζουμε την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την δια βίου άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη «Περί Διατροφής και Υγείας.
Συνολική διάρκεια 60΄. Το κόστος ανά μαθητή 5 € .

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.