5-03-19, 09:15

Βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής για Δημοτικά σχολεία "Η Μυρμηγκοφωλιά"

myrmigofolia

Ζωντανά έντομα και αυθεντικά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών σε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που θα σας ενθουσιάσει!
Ανακαλύπτουμε μαζί των μαγικό κόσμο των εντόμων και μαθαίνουμε για τον σημαντικό ρόλο τους στο οικοσύστημα μέσα από την συζήτηση, την παρατήρηση και το άγγιγμα.
Ένα εργαστήριο με κεντρικό θέμα την ίδια την ζωή.
Γιατί η ζωή είναι μοναδική και υπέροχη ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι
Η μυρμηγκοφωλιά απευθύνετε σε μαθητές δημοτικού όλων των τάξεων και πραγματοποιείται σε κάθε τμήμα ξεχωριστά με διάρκεια 2 σχολικές ώρες. Οι πληροφορίες αλλά και η δομή του προγράμματος είναι προσαρμοσμένα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.
Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που ενθουσιάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σε σημαντικά θέματα γύρω από το περιβάλλον αλλά και τον σεβασμό της ζωής όσο μικρή και αν είναι. Τα παιδιά μαθαίνουν:
-πώς λειτουργεί μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών και τι μας μαθαίνει (επικοινωνία, συνεργασία, σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων)
-πώς το έντομο κλαδί καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς κανένα άλλο μέσο προστασίας πέρα από το καμουφλάζ του και πώς συν εξελίχθηκε μαζί με τα φυτά
-πώς απολιθώματα από ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα και τι πληροφορίες μας δίνουν.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.