21-01-19, 10:56

Τα βατραχάκια

vatraxakia19

Ημερομηνία κατάθεσης: 10/1/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

ΘΙΑΣΟΣ

ΑΡΜΑ ΘΕΑΤΡΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ

ΑΡΜΑ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

6947244220

ΠΡΩΙΝΑ
Από την 1η  Φεβρουαρίου 2019 –  σε χώρο της επιλογής σας κατάλληλο να φιλοξενήσει την παράσταση και το κοινό

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ά ΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Από 2 εως 5 ευρω

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Η γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη, παρουσιάζεται,  με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, (α.π.6059|15-1-2019), διασκευασμένη από την θεατρολόγο-ηθοποιό Μόνικα  Αϊβάζογλου.  Διδάσκει – προτείνει με ψυχαγωγικό τρόπο στους νέους και τα παιδιά την ενασχόλησή τους με τις καλές τέχνες και τα γράμματα, μακριά από κάποια τηλεοπτικά και άλλα σκουπίδια, που πολιορκούν τη σύγχρονη ζωή.

Η παράσταση διατηρεί την κλασσική φόρμα στα κουστούμια, τα σκηνικά και το γενικότερο ύφος, αποφεύγοντας ηθελημένα «βίαιους» εκσυγχρονισμούς. Τα πολιτικό –οικονομικά δεδομένα όπως τα βιώνουμε, μας οδήγησαν στην απαξίωση των γραμμάτων και των τεχνών. Η ανικανότητα των νέων δημιουργών να «φωτίσουν» τον κόσμο οδηγεί το θεό Διόνυσο στον Κάτω Κόσμο, για να φέρει πίσω έναν  από τους πρώτους μεγάλους και σοφούς δημιουργούς της τέχνης, τον Αισχύλο, μετά από πολλές περιπέτειες – και ένα μοναδικό δικαστικό αγώνα μεταξύ του Ευριπίδη και του Αισχύλου. Στον πρωτότυπο δικαστικό αγώνα μεταξύ των δύο ποιητών μάχονται οι μοντέρνες προοδευτικές ιδέες του Ευριπίδη για την ενόραση του μέλλοντος, και οι απόψεις του Αισχύλου που υπήρξαν θεμέλιο για την ανάπτυξη της σκέψης του σύγχρονου ανθρώπου.

Στο τέλος της παράστασης μπορεί να πραγματοποιηθεί, μετά από συνεννόηση, ημίωρη συζήτηση –ανάλυση των επαγγελμάτων που απορρέουν από το θέατρο - τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.  Σκοπός μας, η απομάκρυνση των νέων από  «εύκολα τηλεοπτικά και άλλα πρότυπα»  επαγγελματικών προσανατολισμών. Για την καλύτερη υλοποίηση του σκοπού αυτού, εάν συμφωνήσουμε, θα σας αποστείλουμε σχετικό ερωτηματολόγιο.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ :

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΖΩΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ, ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, ΔΗΜΟΓΛΟΥ ΒΑΣΩ, ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ  ΖΑΚΗΣ

Διασκευή: Μόνικα Αϊβάζογλου. Σκηνοθεσία: Στέλιος Αμανατίδης.

Σκηνικά: Σάκης Μαρκόπουλος. Κουστούμια: Αλεξία Βούσβουρα. Μουσική: Χρήστος Φωτόπουλος.

Φωτισμοί-Ειδικά εφέ: Σάκης Παπαδόπουλος. Τεχνικός Σκηνής: Γιώργος Ράπτης