Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24-12-18, 14:09

Ελληνικό Μουσείο Μετεωριτών

IMG 1938Άρχισε να λειτουργεί το Πρώτο Μουσείο Μετεωριτών στην Ελλάδα, όπου υπάρχει η δυνατότητα για κλείσιμο επίσκεψης  από σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από φοιτητές. Το Μουσείο Μετεωριτών βρίσκεται μόλις 70μ από στον Σταθμό Ηλεκτρικού στον Αγ. Ελευθέριο - στην οδό Ιακωβίδου 27 στα Πατήσια (εύκολη πρόσβαση με πούλμαν). Η θεματολογία των παρουσιάσεων στο Μουσείο γίνεται μέσω γιγαντοοθόνων,προτζέκτορα, τάμπλετ, διαδραστικού υλικού, μικροσκοπίου, κλπ. και αφορά τους Μετεωρίτες, τους Αστεροειδείς, την Αστρονομία & την Δημιουργία του Ηλιακού μας Συστήματος, με πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με τον μοναδικό τρόπο που οι μετεωρίτες, ως αγγελιοφόροι του διαστήματος, μπορούν να μας διηγηθούν. Περισσότεροι από 400 αυθεντικοί Μετεωρίτες σε μέγεθος μέχρι και 6.5 κιλών από την Κύρια Ζώνη των Αστεροειδών, από Πλανητοειδείς και από Κομήτες που εμπεριέχουν αναγνωρισμένα σύνθετη οργανική ύλη & αμινοξέα φτιαγμένα στο διάστημα!!!! Μετεωρίτες από την Σελήνη, τον Άρη & τον Ερμή μας διηγούνται την εκπληκτική ιστορία της δημιουργίας των Πλανητών και της ύπαρξης στο παρελθόν νερού και πιθανής ζωής στον Άρη.....!!!! Η συνολική διάρκεια της παρουσίασης μπορεί να διαρκέσει από 1:30 έως 2:00 ώρες (2-3 διδακτικές ώρες) κατόπιν συνεννόησης.

Στην ταυτόχρονη έκθεση αυθεντικών μετεωριτών, οι μαθητές θα μπορούν να δουν, να αγγίξουν & να εξετάσουν μετεωρίτες μαθαίνοντας την πραγματική ιστορία δημιουργίας του Ηλιακού μας Συστήματος. Το κόστος επίσκεψης στο Μουσείο Μετεωριτών για σχολεία ανέρχεται στα 3 € ανά μαθητή και μπορούν να φιλοξενηθούν ταυτόχρονα έως και 65 περίπου μαθητές. Περιλαμβάνει ξενάγηση στον κόσμο των μετεωριτών, προβολή ντοκιμαντέρ και εκπαιδευτικού υλικού, χρήση tablet & μικροσκοπίων καθώς και διαδραστικά δρώμενα και παιχνίδια με έπαθλο μικρούς μετεωρίτες στις εγκαταστάσεις 220 τ.μ. στα τρία επίπεδα του Μουσείου μας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν από κοντά και να επεξεργαστούν μετεωριτικό υλικό ηλικίας 4,567 δισ ετών, που δημιούργησε το ηλιακό μας σύστημα !

 

Για πληροφορίες:

TakisTheodossiou

Επόπτης της Συλλογής Μετεωριτών

Asteroid Day Coordinator for Greece

Board of Directors IMCA & Member of the Meteoritical Society

President of LOGOS-SLOVOΑ-Ω

www.meteoritemuseum.gr www.meteorites.gr      www.asteroidday.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6945 822710 - 2102011543 - 210 8617403

Τελευταία τροποποίηση στις 24-12-18, 14:27