Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

1-11-18, 13:44

Οδός Αβύσσου, Αριθμός 0

Odos Avyssou 5

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

 

Ημερομηνία κατάθεσης: 25/10/2018

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΟΔΟΣ ΑΒΥΣΣΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ 0

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ ΣΕ ΔΙΑΚΣΥΕΥΗ ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΘΙΑΣΟΣ

ΦΩΣart

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Σοφία Αδαμίδου


ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Olvio Theater

Φαλαισίoυ 7 και Ιερά Οδός |Γκάζι |

2103414118

6973737657

Παρασκευή 21:00

Σάββατο: 19:00

Κυριακή 18:00


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΟΧΙ ΤΩΡΑ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

10 ΕΥΡΩ


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

http://www.olviotheater.gr/html/GR/now/ODOS-AVYSSOU/ODOS-AVYSSOU-2.html

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Ο πιο πολυδιαβασμένος έλληνας λογοτέχνης των εφηβικών μας χρόνων, ο συγγραφέας που μας έμαθε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο πάντα διαχρονικός , κλασικός και αξεπέραστος ''επιστρέφει'' στην θεατρική σκηνή του OLVIO για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Στο έργο αυτό ο Λουντέμης γράφει για τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, τις οποίες και ο ίδιος έχει ζήσει ως πολιτικός κρατούμενος στη Μακρόνησο. Γράφει, για να καταγγείλει, για να αναδείξει από τη μια μεριά το αίσχος της Μακρονήσου, την ωμότητα και βιαιότητα των βασανιστηρίων - «όταν ο θάνατος γίνεται εύκολος, η ζωή γίνεται δύσκολη» - και από την άλλη να αναδείξει τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των ανθρώπων. Το έργο του Λουντέμη αποτελεί αναμφισβήτητα ραψωδία αναστάσιμη των ανθρώπων που αγωνίζονται για ν' αλλάξει ο κόσμος. Η «πένα» του έχει αμεσότητα, λυρισμό, δύναμη και ρεαλισμό. Όπως ο ίδιος υποστήριζε, δεν τον ενδιέφερε η Τέχνη για την τέχνη, αλλά η καταγραφή της πραγματικότητας και η κατάδειξη της κοινωνικής ανισότητας... «Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα. Ομορφιά! Μα, αν δεν υπάρχει μάτι να το δει, είναι ομορφιά;»

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου. Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Μουσική – κιθάρα: Νότης Μαυρουδής. Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν. Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου. Sound Design: Μανώλης Μανουσάκης. Κίνηση: Στέφανι Τσάκωνα. Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Καραμάνη. Σκηνοθεσία Video: Γιώργος Κορδέλλας. Ηθοποιοί: Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Μαύρος, Χριστόδουλος Στυλιανού, Νότης Παρασκευόπουλος, Στέλιος Γεράνης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαν παραμύθι… Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου »