10-09-15, 09:39

3ο Κυπροελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής - 2014

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΕΠΚ) και το Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης στην Επαγγελματική Συμβουλευτική του Τομέα Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσαν κατά το έτος 2014 -για 3η χρονιά- το Κυπροελλαδικό Συνέδριο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής, με θέμα «Η Ενδυνάμωση του Καθηγητή/τριας ΣΕΑ: Σύγχρονες προκλήσεις και Μηχανισμοί αντιμετώπισης». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2014, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλάμβανε ομιλίες, εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων δόθηκε η δυνατότητα σε Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού από Κύπρο και Ελλάδα να εκθέσουν τις απόψεις τους, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν προβληματισμούς και πρακτικές που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και γενικότερα την επαγγελματική τους ανάπτυξη.


Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε σχετικά με κάποιες από τις ομιλίες, τις εισηγήσεις και τα βιωματικά εργαστήρια που παρουσιάστηκαν στο Κυπροελλαδικό Συνέδριο του 2014, όπως:

α) «Βιωματικό Σεμινάριο Προαγωγής της Σχολικής Ζωής- Πρόγραμμα μετα-παρακολούθησης: Μία συστημική προσέγγιση», που πραγματοποιήθηκε από τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Φοιτητών ΕΠΚ, με υπεύθυνη την Δρ Αντωνία Κολιαράκη.
Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

β) «Η χρήση ενεργητικών τεχνικών στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ΣΕΠ για την ενίσχυση της ενσυναίσθησης», που πραγματοποιήθηκε από τις κα Κατσιούλα Παναγιώτα (Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Κιλκίς) και κα Σιάνου Χατζηκαμάρη Παναγιώτα (Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Κιλκίς).
Επισυνάπτονται οι σχετικές ανακοινώσεις. Αρχείο1, Αρχείο2

γ) «Παίζωντας. Το θεατρικό παιχνίδι ως εκπαιδευτική τεχνική και μέθοδος ενδυνάμωσης του καθηγητή/τριας- συμβούλου ΣΕΠ», που πραγματοποιήθηκε από τους κα Αικατερίνη Ράζου (Υπεύθυνη ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Χαλκίδας, MSc Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ), κα Αικατερίνη Αλιακίζογλου (Υπεύθυνη ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Χαλκίδας, MSc Γαλλικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ), κ. Μιχάλη Πετεβή (Εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού, τ. Υπεύθυνος ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Κορωπίου).
Επισυνάπτονται οι σχετικές παρουσιάσεις. Αρχείο1, Αρχείο2

δ) «Πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικής προσαρμοστικότητας για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ροδόπη», που πραγματοποιήθηκε από τον κ. Αλέξανδρο Καρακασίδη (Υπεύθυνος ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Κομοτηνής).
Επισυνάπτεται η σχετική παρουσίαση.

ε) «Το σχολείο ως χώρος εργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης του εκπαιδευτικού», που πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Παρασκευή Χατζηπαναγιώτου (Επίκουρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου).
Επισυνάπτεται η σχετική παρουσίαση.

 στ) «Μοντέλο Συμβουλευτικής Διαβούλευσης για την ειρήνευση διαφορών που εμφανίζονται μεταξύ εκπαιδευτικών και μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης», που πραγματοποιήθηκε από τον MSc. Τσαπουρνά Κωνσταντίνο (Υπεύθυνος ΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ Λευκού Πύργου).
Επισυνάπτεται η σχετική παρουσίαση.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Διαβάστηκε 1557 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 10-09-15, 10:50