Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

19-09-18, 13:30

Ταξιδεύοντας στην Καρδιά του Παιδιού

Taxideuontas kardia

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ταξιδεύοντας  στην Καρδιά του Παιδιού

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

«ΔΡώΜΕΝΑ»

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Στέφη Θεοδότου

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

Ναι

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σε χώρους Σχολείων, Πολιτιστικούς Συλλόγους και Πολυχώρους

210-6897785

6941-407372

Καθημερινές: πρωινά / απογεύματα

Σαββατοκύριακα: πρωινά

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ - Εκπαιδευτικοί και Γονείς

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

€100

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.dromena.edu.gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Για Εκπαιδευτικούς και Γονείς μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τα «ΔΡώΜΕΝΑ»  με το Βιωματικό Εργαστήρι «Ταξιδεύοντας στην Καρδιά του Παιδιού» αναλύουν και εκλαϊκεύουν τη διαδικασία του Θεατρικού Παιχνιδιού και της Εμψύχωσης στην καθημερινή μας πραγματικότητα.

Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι ένας προσιτός τρόπος για την ανάπτυξη ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας δασκάλου / γονιού με το παιδί με σκοπό την ανακάλυψη και τη στήριξη των εσωτερικών του αναγκών αλλά και για την ανάπτυξη της αυτογνωσίας και των κοινωνικών του δεξιοτήτων.

Στο Εργαστήρι Ταξιδεύοντας στην Καρδιά του Παιδιού» συμμετέχουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με στόχο να ενεργοποιήσουν το εσωτερικό τους παιδί, να επικοινωνήσουν μέσα από παιγνιώδεις διαδικασίες και να βρουν από κοινού κώδικες ουσιαστικής επικοινωνίας με τα παιδιά.

Διάρκεια: 120'

Προσφορά: εκατό ευρώ (€100)

Εκπαιδευτικό υπόβαθρο & Παιδαγωγικοί στόχοι

Στο Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΡώΜΕΝΑ»  χρησιμοποιούμε την τεχνική του βιώματος ως έναν από τους πιο ισχυρούς συντελεστές μάθησης, αποτύπωσης της γνώσης και ανάκλησης της συναισθηματικής μνήμης. Ενεργοποιούμε όλα τα αισθητήρια μέσα αντίληψης, έκφρασης και επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου της γλώσσας του σώματος.

Στα προγράμματά μας επικρατεί το στοιχείο του Παιχνιδιού, αξιοποιείται η Τέχνη ως ερέθισμα και μέσο και ενισχύεται η Δημιουργική Σκέψη η οποία βοηθάει το άτομο να παράγει ουσιαστικές και πολλαπλές λύσεις για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Η απελευθέρωση του ατόμου που παίζει, πέρα από τη χαρά που προκαλεί στο ίδιο το άτομο, ενεργοποιεί δυναμικές που μέχρι τώρα ήταν ανενεργές.

Η Τέχνη και το Παιχνίδι καλύπτει στον συμμετέχοντα το μεγάλο κομμάτι της Δημιουργικότητας, η οποία καθιστά μία ψυχική ανάγκη που έχει ως επακόλουθο ένα συναίσθημα ικανοποίησης και ολοκλήρωσης και που συνήθως οι ενήλικες έχουν ξεχάσει τη σημαντικότητα και τα οφέλη της.

Τελευταία τροποποίηση στις 20-09-18, 10:36