Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

4-05-18, 10:33

Εκπαιδευτικές Εκδρομές STEM Education

Stem education

Ο STEM EDUCATION προσκαλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του και να μπουν στον κόσμο του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής !

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί (Κατάλληλο για μαθητές Νηπιαγωγείου)  Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τα LEGO DUPLO και γνώριμες εικόνες όπως ζώα, φυτά, πύργους, διαστημικό όχημα κλπ δημιουργούν ποικίλες κατασκευές που πλαισιώνονται με δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες τα παιδιά προσεγγίζουν έννοιες μαθηματικών και φυσικών επιστημών με παιγνιώδη τρόπο. Κατανοούν τις απλές μηχανές - γρανάζια, τροχαλίες και μοχλούς - κατασκευάζοντας μοντέλα κάθε φορά διαφορετικά. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από την ομαδική εργασία και την συνεργασία.

Νέοι Μηχανικοί (Κατάλληλο για μαθητές Α, Β και Γ Δημοτικού) Μέσα από μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένη δραστηριότητα, μαθαίνουμε τα βασικά δομικά υλικά μιας κατασκευής, ανακαλύπτουμε τις Απλές Μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες, μοχλοί) και εξερευνούμε τους διάφορους τρόπους λειτουργίας τους. Έτσι τα παιδιά κατανοούν τα φυσικά μεγέθη μέσα από τον πειραματισμό και η γνώση γίνεται διασκέδαση!

Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική ρομποτική (Κατάλληλο για μαθητές Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού) Με το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, αφού προσφέρει ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό υλικό και νέες δραστηριότητες, που δίνουν ερεθίσματα στα  παιδιά να ανακαλύψουν τους νόμους της μηχανικής εξερευνώντας και παρατηρώντας τους μηχανισμούς που κατασκευάζουν οι ίδιοι βήμα-βήμα αλλά και να προγραμματίσουν τις κατασκευές τους μέσω tablet, ώστε να εκτελούν περίπλοκους αυτοματισμούς. Μια μεγάλη ευκαιρία για την απόκτηση δεξιοτήτων και βιωματικής γνώσης.

 Ερευνώ τον φυσικό κόσμο (Κατάλληλο για μαθητές  Ε και ΣΤ Δημοτικού) Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο είναι πλήρως συμβατό με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου, τα παιδιά οικοδομούν τη γνώση ενεργά, ερευνώντας, εξερευνώντας, συνεργαζόμενα και επικοινωνώντας μεταξύ τους με θετικό τρόπο που ωφελεί στην ανάπτυξή τους. Οι μαθητές θα εργασθούν σε ομάδες και θα χρησιμοποιήσουν το μοναδικό εκπαιδευτικό πακέτο που έχει σχεδιάσει η UNESCO με τη φιλοσοφία micro κλίμακας. Ο σκοπός  είναι όλοι οι μαθητές να αποκτήσουν  εργαστηριακή εκπαίδευση. Το πρόγραμμα Ερευνώ τον φυσικό κόσμο περιλαμβάνει μια σειρά από εξαιρετικά πολύτιμες δραστηριότητες, όπου οι μαθητές/τριες μπορούν να εξασκηθούν, να διερευνήσουν και να πειραματιστούν με τα υλικά που περιέχει το “micro” κουτί τους με σκοπό να κατανοήσουν βιωματικά έννοιες της Φυσικής.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο έγγραφο.

         

Τελευταία τροποποίηση στις 4-05-18, 10:34