Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

11-04-18, 09:12

Εκδήλωση: «Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις για την περίοδο της Ηγεμονίας στη Σάμο»

Idrima Voulis Samos

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις για την περίοδο της Ηγεμονίας στη Σάμο», και μέσα από τις σελίδες τεσσάρων τόμων τους, παρουσιάζουν ολοκληρωμένα την περίοδο της Ηγεμονίας, της Επανάστασης του 1912 και των πρώτων ετών μετά την Ενσωμάτωση της Σάμου στην Ελλάδα. 

 

Τα Συνταγματικά Κείμενα της Ηγεμονίας Σάμου (Ίδρυμα της Βουλής), Από την αυτονομία στο εθνικό κράτος, Η ενσωμάτωση της Σάμου στην Ελλάδα (ΓΑΚ - Αρχεία Νομού Σάμου), Σαμιακά Έντυπα Μονόφυλλα 1832-1915 (ΓΑΚ - Αρχεία Νομού Σάμου) και η πολιτική βιογραφία Θεμιστοκλής Π. Σοφούλης (Ίδρυμα της Βουλής) είναι οι τέσσερις εκδόσεις μέσα από τις οποίες ο Νίκος Καραπιδάκης, ο Χρίστος Λάνδρος, η Σοφία Λαΐου, ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ο Διονύσης Χουρχούλης και η Αγγέλα Χατζημιχάλη θα εντρυφήσουν στην κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς και τον πολιτισμό της Ηγεμονίας Σάμου.

Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Δάφνης 61, Ψυχικό), θα χαιρετίσουν η Νίκη Μαρωνίτη, γενική γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, ο Νίκος Καραπιδάκης, πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους και η Μαριέττα Μινώτου, διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Επισυνάπτεται το η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Διαβάστηκε 2398 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 11-04-18, 09:27