Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

17-10-17, 14:25

Εκπαιδευτικά προγράμματα Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ

Gewpaideia

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Γεωπαιδεία σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποίει εκπαιδευτικά προγράμματα στη φύση, με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που απευθύνονται σε μαθητές Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις ιδιαιτερότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε ηλικίας.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες, για το σχολικό έτος 2017-18, αφορούν τη μελέτη πεδίου και πραγματοποιούνται, έξω από την αίθουσα διδασκαλίας, σε υπαίθριους ή/και άλλους χώρους (μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ). Δίδεται έμφαση στην ομαδική εργασία, στην εγρήγορση των αισθήσεων, στην κριτική και δημιουργική σκέψη, στο διάλογο, στην ενεργό και ολόπλευρη συμμετοχή. Στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η προώθηση της οικολογίας, η ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος. Οι προτεινόμενες περιοχές είναι κατάλληλες για μαθητές κάθε ηλικίας, αφού έχουν το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης από τις σχολικές μονάδες, καθώς και της ασφαλούς περιήγησης.

Οι μαθητές ερχόμενοι σε άμεση επαφή με τη φύση και τον ανθρώπινο πολιτισμό εφαρμόζουν γνώσεις και δεξιότητες ολοκληρώνοντας την διαδικασία μάθησης στον πραγματικό κόσμο. Ο ψυχαγωγικός τρόπος εκμάθησης σε συνδυασμό με διαδραστικές δραστηριότητες έχουν ως αποτέλεσμα την ευκολότερη, πιο ευχάριστη και αποτελεσματικότερη αφομοίωση της γνώσης.

Επισκεφτείτε την σελίδα www.geopedia.gr για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας προτείνουμε το καταλληλότερο, για εσάς, βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη φύση!
Αναλυτικές πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές εκδρομές «Από εδώ οι ‘Μαρίκες΄ ...μια παραλία με πολλά πρόσωπα!» και «Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου: Ένα ψηφιδωτό της φύσης!» στα συνημμένα αρχεία: αρχείο 1 και αρχείο 2.

Συνολική χρονική διάρκεια: 2,5 – 3 ώρες
Κόστος: Με την επιλογή της θέσης υλοποίησης του προγράμματος (πραγματοποιείται σε συνεννόηση με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων των σχολείων), προσδιορίζεται το κόστος συμμετοχής ανάλογα με την περιοχή και τον αριθμό των μαθητών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Γεωπαιδεία ΚοινΣΕπ
Διεύθυνση: Ολυμπιονικών 9Α, Χαλάνδρι 15232, Αττική
Ιστοσελίδα: www.geopedia.gr
Facebook: www.facebook.com/geopedia.gr
Email: info_at_geopedia.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)
Τηλ. Επικοινωνίας: +30 2130299551, + 30 6984198181