Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

8-09-17, 13:14

Κινητό Πλανητάριο

kinitoPlanitario

Η «Motivating Mind’s Nobleness» σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις και βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές Προσχολικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ένα από αυτά είναι και το Κινητό Πλανητάριο που έρχεται να ενθαρρύνει τα νεαρά μυαλά να είναι περίεργα για τα θαύματα του σύμπαντος.
Ένα καθαρά βιωματικό, ιδανικό περιβάλλον ψυχαγωγίας για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς, όπου με πρωτότυπο τρόπο λαμβάνουν εντυπωσιακές πληροφορίες . Όλες οι προβολές είναι συναρπαστικές σε FULL HD εικόνα και Dolby Surround ήχο με θεματολογία μεταξύ άλλων για το διάστημα, τα τηλεσκόπια, το περιβάλλον με αποτέλεσμα να ενθαρρύνουν την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον των μαθητών.
Χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να τοποθετηθεί και να τεθεί σε λειτουργία το Κινητό Πλανητάριο που είναι ένας ειδικός θόλος, για την ακρίβεια μία φορητή φουσκωτή «αίθουσα» με θολωτή οροφή, διάμετρο 6 μέτρων και χωρητικότητα 30 ενηλίκων ή 35 παιδιών, πάνω στην οποία προβάλλονται ταινίες εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
4 ευρώ με ελάχιστη συμμετοχή 80 παιδιά, για την Αττική
6 ευρώ με ελάχιστη συμμετοχή 100 παιδιά, για την υπόλοιπη Ελλάδα .

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 210 7280217 – 6948 109888
Mail: info_at_mmn.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)
Web: www.mmn.gr

Το κινητό πλανητάριο είναι διαθέσιμο για επισκέψεις σε σχολεία όχι μόνο στον νομό Αττικής αλλά σε όλη την επικράτεια!
Κάθε σχολική μονάδα παύει να ανησυχεί για το υψηλό κόστος αλλά και τη δυσκολία της διοργάνωσης μιας εκδρομής σε ένα εξωτερικό πλανητάριο. Οι μαθητές βιώνουν και απολαμβάνουν την εμπειρία μιας πολύτιμης εκπαιδευτικής πηγής με ελάχιστο κόστος.

Επιπλεον:
· Η οργάνωση μιας τέτοιας επίσκεψης για τους μαθητές του σχολείου είναι μια απλή διαδικασία. Η παρουσίαση γίνεται στις εγκαταστάσεις της εκάστοτε σχολικής μονάδας. Δεν απομακρύνονται οι μαθητές από το χώρο του σχολείου.
· Η παρουσίαση διαρκεί όσο μια διδακτική ώρα. Αυτό διευκολύνει στην ομαλή διεξαγωγή του υπόλοιπου σχολικού προγράμματος κι έτσι δεν διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου.
· Η θολωτή αίθουσα τοποθετείται και τίθεται σε λειτουργία σε 15 λεπτά, όσο δηλαδή ένα σχολικό διάλειμμα.
· Απαιτείται μόνο μια απλή παροχή ρεύματος και υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης είτε σε εσωτερικό χώρο και σε εξωτερικό. Οι απαιτούμενες διαστάσεις για το εσωτερικό χώρο είναι 6 μέτρα διάμετρος και 3,10 μέτρα ύψος.
· Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των προβολών είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι κατάλληλο και για παιδιά ΑΜΕΑ.
· Το θέαμα κάθε ταινίας περιλαμβάνει προβολές σε FULL HD εικόνα και Dolby Surround ήχο.
· Το προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο και με κατάρτιση στην παρουσίαση θεαμάτων που αφορούν σε παιδιά.
· Το κινητό πλανητάριο πληρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας.

Δελτίο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις 15-09-17, 11:48