Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29-08-17, 10:22

Δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους

votanikosDiomidus

Ο «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους», κοινωφελές ίδρυμα που δημιουργήθηκε από το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Διομήδους είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Διαθέτει πολύ μεγάλο αριθμό από φυτικά είδη που απαντούν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, διατηρεί για πολλές δεκαετίες ένα εξαιρετικό φυσικό οικοσύστημα και μας μεταφέρει άθικτη την ομορφιά του Αττικού τοπίου. Ο Κήπος, εκτός από τον υψηλό βαθμό ποικιλότητας της αυτοφυούς και καλλιεργούμενης χλωρίδας, αποτελεί και ένα ιδανικό φυσικό καταφύγιο της πανίδας
Στον Κήπο προσφέρονται δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όλα τα σχολεία που επιθυμούν ή έχουν ήδη προγραμματίσει να επισκεφθούν τον Βοτανικό Κήπο οφείλουν οπωσδήποτε να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Ιδρύματος τηλεφωνικά (210-5811557, 210-5812582, 210-5813049), με φαξ (210-5813049) ή με email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), προκειμένου να καθορίζεται ο αριθμός των μαθητών, η ημερομηνία και ώρα επίσκεψης. Επίσης, οι περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων καλό θα ήταν να ενημερώνουν το Ίδρυμα εκ των προτέρων για το θέμα, το οποίο πραγματεύονται. Για κάθε δραστηριότητα οι μαθητές θα καταβάλουν ένα μικρό συμβολικό αντίτιμο υπό μορφή δωρεάς για κάλυψη του σχετικού κόστους, όπως αναφέρεται στο επισυναπτόμενο. Οι κανόνες, που πρέπει να τηρούν οι επισκέπτες του Κήπου, δίνονται μαζί με πλήθος άλλων πληροφοριών στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.diomedes-bg.uoa.gr) και είναι ανηρτημένοι στην κεντρική πύλη του Ιδρύματος.
Ο Κήπος δέχεται σχολεία τις καθημερινές από τις 9:00 έως την δύση του ηλίου, από την κεντρική είσοδο επί της Ιεράς Οδού 403, Χαϊδάρι.

 Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 29-08-17, 12:28