Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

2-06-16, 13:07

Microsoft Summer Adventure Coding Camps

microsoftSummerAdventureCodingCamp2016

Σε συνέχεια των σεμιναρίων προγραμματισμού «Microsoft Adventure Coding Classes» που πραγματοποίησε η Microsoft Hellas το Δεκέμβριο του 2015 με στόχο την ενθάρρυνση των μαθητών να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, προχωρά την καλοκαιρινή περίοδο στη διοργάνωση των Microsoft Summer Adventure Coding Camps.

Τα Microsoft Summer Adventure Coding Camps έχουν ως στόχο την κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων των μαθητών στον προγραμματισμό (coding), καθώς και τη συνεργατική μάθηση μέσω της αξιοποίησης εικονικών περιβαλλόντων όπως αυτό του MinecraftEdu.

Στόχος της δράσης είναι να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν από μικρή ηλικία τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Είναι γεγονός πως στο άμεσο μέλλον, ένας νέος, μια νέα, έχοντας γνώσεις προγραμματισμού και ψηφιακών δεξιοτήτων γενικότερα, θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, δεδομένου ότι θα περιλαμβάνονται στις περιγραφές πολλών θέσεων εργασίας.

 

Περιγραφή Δράσης

Το Microsoft Summer Adventure Coding Camp αφορά μαθητές ηλικίας 6-12 ετών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εντάξουν τα παρακάτω μαθήματα τεχνολογίας στη σχολική τους τάξη.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 εβδομάδων για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να το εντάξουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του σχολείου τους ή συνολικά 10 διδακτικές ώρες, εφόσον ενταχθεί στη νέα σχολική περίοδο.

Για την υλοποίησή του η Microsoft Hellas θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα (training session) για τους εκπαιδευτικούς που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Microsoft το Σάββατο 11 Ιουνίου και θα διαρκέσει 4 ώρες για το σύνολο των μαθημάτων που αναφέρονται στο παρακάτω προτεινόμενο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Προτεινόμενο Ωρολόγιο Πρόγραμμα για ένταξη στη σχολική τάξη ή σε καλοκαιρινό camp

1η εβδομάδα: Ο/η μαθητής/-τρια θα εξοικειωθεί στη χρήση του εκπαιδευτικού λογισμικού MinecraftEdu (εικονικό περιβάλλον) μέσα από την υλοποίηση διδακτικών σεναρίων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο περιβάλλον του λογισμικού με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως συνεργατική μάθηση, δημιουργικότητα, φαντασία, κριτική και αναλυτική σκέψη.

2η εβδομάδα: Ο/η μαθητής/-τρια θα εξοικειωθεί με την έννοια του προγραμματισμού και θα κάνει τα πρώτα βήματα στη γραφή κώδικα με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Ταυτόχρονα, θα μάθει γρήγορα έννοιες όπως επαναλήψεις, υποθέσεις και διαγράμματα ροής, ενώ ταυτόχρονα θα αναπτύξει δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η λογική, η αλγοριθμική σκέψη κ.α.

MicrosoftSummerAdventureCodingCampProgramma

Προϋποθέσεις Συμμετοχής
• Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο a-anstam_at_microsoft.com (αντικαταστήστε το _at_ με @) σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, σχολείο, ειδικότητα, τηλέφωνο, e-mail) μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου.
• Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα μπορείτε να προμηθευτείτε σε ηλεκτρονική μορφή το εγχειρίδιο διδασκαλίας για κάθε μάθημα στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα της Microsoft MailScanner https://education.microsoft.com/, αφού προηγουμένως έχετε πραγματοποιήσει την εγγραφή σας ως μέλος.
• Tέλος, όσοι από εσάς αποφασίσετε να συμμετέχετε, θα λάβετε ηλεκτρονικά το λογότυπο της δράσης για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου σας ή για χρήση σε τυχόν ενημερωτικές ενέργειες που θα ακολουθήσετε.

Για οποιαδήποτε απορία ή πρόσθετη διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγγελική Σταμέλου στο + 30 211 12 06 089.

Διαβάστηκε 3212 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 2-06-16, 13:22