Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

22-04-16, 14:01

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μέτρο, Ποικιλία | Κίνηση, Ευεξία»

Metro Poikilia Kinhsh Eueksia

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μέτρο, Ποικιλία | Κίνηση, Ευεξία έχει ως στόχο να προάγει την αξία της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας ως παραμέτρους καλής υγείας και απευθύνεται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα μέσα από μια πολυεπίπεδη διαδικασία.

Υλοποιείται με κεντρικό σημείο αναφοράς την εκπαιδευτική πλατφόρμα www.nutritionactivityprogram.gr όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να βρουν ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό σχετικά με το θέμα του ενεργειακού ισοζυγίου.
Ο σχεδιασμός του προγράμματος έγινε με βάση τις ευρωπαϊκές συστάσεις για τη διατροφική εκπαίδευση από το “Health Eating for Young People in Europe: A School Based Nutrition Education Guide” του European Network of Health Promoting School από την εκπαιδευτική ομάδα του Βιωματικού Σχολείου υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Μονάδας Ενδοκρινολογίας, Σακχαρώδη Διαβήτη και Μεταβολισμού του Αρεταίειου Νοσοκομείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη διαδραστική εκπαιδευτική πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε:
Για τους εκπαιδευτικούς:
Υλικό που θα βοηθήσει στην ενημέρωση των μαθητών για τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα με ευχάριστο, δημιουργικό και διαδραστικό τρόπο! Πιο συγκεκριμένα: Σχέδια μαθημάτων, Φύλλα δραστηριοτήτων, Υποστηρικτικό υλικό (ποιήματα, τραγούδια, εικόνες, παραμύθια, κλπ.), Προτάσεις για δράσεις εντός και εκτός σχολείου.
Για τους μαθητές:
Παιχνίδια και δραστηριότητες, ώστε να μάθουν για την ισορροπημένη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα μέσα από το παιχνίδι.
Για τους γονείς:
Ενημερωτικά άρθρα, έξυπνες συμβουλές αλλά και απλές υγιεινές συνταγές, καθώς και εκτυπώσιμα φύλλα δραστηριοτήτων που μπορούν να απασχοληθούν μαζί με τα παιδιά τους πάνω στο θέμα! Η ενότητα απευθύνεται στους γονείς των μαθητών που ακολουθούν το πρόγραμμα στο σχολείο τους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ για τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Επικοινωνία: Βιωματικό Σχολείο | 210-6898593 ή info_at_biomatiko.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

Διαβάστηκε 2149 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 3-11-16, 11:41