Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

17-03-16, 14:49

Calypso | Καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

calypso2016

Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών σχεδιάσανε και προσφέρουνε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ειδικό καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα τις θετικές επιστήμες, "Calypso".

Το πρόγραμμα "Calypso", διάρκειας 9 ημερών, εστιάζει στις θαλάσσιες επιστήμες, αλλά και το περιβάλλον, την κουλτούρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της θάλασσας και της σχέσης του ανθρώπου με τη θάλασσα και απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μερικές από τις δράσεις που συμπεριλαμβάνονται στο Calypso είναι:

Στην Αθήνα
-­ Διαλέξεις και επίσκεψη στους βασικούς ιστορικούς σταθμούς της πρωτεύουσας

Στη Δήλο
-­ Προγραμματισμένη επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους
-­ Πρόγραμμα θαλάσσιας εξερεύνησης σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Στη Σαντορίνη
- Εξερεύνηση και μελέτη του βυθού υπό την οπτική της θαλάσσιας βιολογίας και γεωλογίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι.

Στόχος του προγράμματος είναι να ερεθίσει το ενδιαφέρον των νέων γύρω από τη θάλασσα τόσο ως προς την σημαντικότητα της στο οικοσύστημα του ανθρώπου όσο και ως ένα μοναδικό περιβάλλον επιστημονικής έρευνας αλλά και ως πεδίο επιχειρηματικής ανάπτυξης και να τους φέρει σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες, την τεκμηριωμένη έρευνα και τις σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Calypso" προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία που συνδυάζει την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, την ιστορία και τον πολιτισμό και αποτελεί κορυφαίο προϊόν συνεργασίας μεταξύ του εκπαιδευτικού συστήματος, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των τοπικών κοινοτήτων.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Calypso" τελεί υπό την αιγίδα και την ουσιαστική υποστήριξη της Unesco μέσο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής.

Πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.cgs.gr/en/calypso-summer-expedition, calypso_at_cgs.edu.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)

calypso 4 12.7.2016

Διαβάστηκε 4424 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 18-03-16, 16:14