Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

3-09-15, 15:51

Περιβάλλον

perivallon

Διαθεματικό πολυμεσικό εκπαιδευτικό λογισμικό που προσφέρεται για την ενιαία αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της Βιολογίας, Χημείας, Φυσικής, Τεχνολογίας και Αγωγής Υγείας. Εξετάζει μεταξύ άλλων φαινόμενα διατήρησης της ενέργειας καθώς και δομής των χημικών στοιχείων που επηρεάζουν τη ζωή.

 Το λογισμικό μελετά το γνωστικό αντικείμενο της Βιολογίας αλλά όχι μεμονωμένα. Το συνδέει με συναφή γνωστικά αντικείμενα και επιστήμες (όπως Χημεία, Φυσική, Αγωγή Υγείας, Περιβαλλοντική Αγωγή, Βιοτεχνολογία) ώστε να γίνει πράξη η ενιαία μελέτη των Φυσικών Επιστημών.

Το λογισμικό λειτουργεί ως εργαλείο ώθησης των μαθητών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες πολλαπλών μαθησιογενών αλληλεπιδράσεων (μαθητές και υπολογιστής, μαθητές μεταξύ τους, μαθητές και εκπαιδευτικός).

Οι μαθητές με τη χρήση του λογισμικού έχουν την δυνατότητα να προβληματιστούν πάνω σε προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον και τη σχέση του με του οργανισμούς, την Φυσική και ειδικά την ενέργεια, την Χημεία και ειδικά τα στοιχεία της που επηρεάζουν την ζωή ( π.χ οξυγόνο). Καλούνται να προβλέψουν το αποτέλεσμα των υποθέσεων τους και να τις ελέγξουν σε περιβάλλον συνεργατικής μάθησης με τη βοήθεια και την συνεργασία του καθηγητή.

Έργο: Οδύσσεια, Ενέργεια: Ναυσικά
Κατασκευαστής: Byte Computers ABEE

 

ΑΔΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το λογισμικό διατίθεται μόνο για Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εγκατάσταση και η χρήση του λογισμικού επιτρέπεται μόνο στους σταθμούς των σχολικών μονάδων.

Η λήψη του λογισμικού είναι δυνατή μόνο από υπολογιστές σχολικών μονάδων που συνδέονται στο Διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Γνωστικό Αντικείμενο: Φυσική, Βιολογία, Εικαστικές Τέχνες
  • Βαθμίδα Εκπαίδευσης: Γυμνάσιο
  • Έγκριση Παιδαγωγικού Ινστιτουτου: Ναι
  • ID: 26
  • Άδεια Μεταφόρτωσης: Ναι
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σ.Ε.Π. The Geometer's SKETCHPAD V4 »