Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

4-03-16, 14:09

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικού Σεναρίου για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ»

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ, τον Αστρονομικό Φοιτητικό Σύνδεσμο Ε.Κ.Π.Α και το Εκπαιδευτήριο «Ελληνογερμανική Αγωγή», το οποίο ευγενικά συμπαρίσταται, διοργανώνει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου για μαθητές Γυμνασίου με θέμα «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ».

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και στοχεύει στο να αναδείξει τις γνώσεις και τις πληροφορίες αλλά και τις γνώσεις που έχουν οι μαθητές για τη δομή του Σύμπαντος. Οι μαθητές μπορούν να εκφραστούν με διάφορους τρόπους (κείμενο, παράσταση, μουσική, video, προσομοίωση, κ.λ.π.)

Θα βραβευτούν οι πέντε καλύτερες παρουσιάσεις του Γυμνασίου. Στις πρώτες τρεις βραβεύσεις της κάθε κατηγορίας θα δοθεί χρηματικό έπαθλο.

Η διάρκεια του festival θα είναι διήμερη, όπου οι μαθητές μεμονωμένα ή σε ομάδες θα παρουσιάσουν την εργασία τους. Η κρίση των εργασιών θα γίνει από ειδική επιτροπή Επιστημόνων και Καλλιτεχνών.

Εκτιμούμε ότι η δυνατότητα έκφρασης στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο, θα αναδείξει την ερευνητική και εφευρετική ικανότητα των μαθητών. Συγχρόνως θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναζητήσουν πληροφορίες για τον μαγικό, απέραντο αλλά και ανεξερεύνητο κόσμο των πλανητών και συγκεκριμένα του Πλανήτη Πλούτωνα, μέσω πολλών και διαφορετικών προσεγγίσεων.

Τα σενάρια της συμμετοχής (περίληψη εργασίας) θα αποσταλούν στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών έως 30 Απριλίου 2016 και η πλήρης εργασία (πέντε σελίδες) έως 30 Μαΐου 2016 στο email: eef.festival2016_at_gmail.com (αντικαταστήστε το _at_ με @).

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου του 2016 στην Ερέτρια Ευβοίας (Ξενοδοχείο Miramare).

 

ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:

1. Θεατρική-Μουσική Παράσταση
2. Χρήση H/Y με διάφορα λογισμικά
3. Εικαστική έκθεση-έργα τέχνης (μακέτα, γλυπτά, πίνακας ζωγραφικής)
4. Έκθεση φωτοφραφίας (προσωπικές φωτογραφίες ή σύνθεση κολάζ με ανάλογο θέμα
5. Κείμενο (λογοτεχνία-ποίηση)

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1η ομάδα: CERN

2η ομάδα: ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΤΡΕΙΑΣ 2016

3η ομάδα: ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ «Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.

Διαβάστηκε 1795 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 4-03-16, 14:16