Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

1-03-16, 14:56

Δανεισμός κινητού εκπαιδευτικού υλικού με τίτλο «Γνωρίζω την κεραμική παράδοση της χώρας μου»

daneismosMouseioskeuhs

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη νέα μουσειοσκευή του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής με τίτλο « Γνωρίζω την κεραμική παράδοση της χώρας μου», η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό τη διακίνησή της σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών τόσο της νησιωτικής όσο και της υπόλοιπης περιφέρειας.

Η μουσειοσκευή, με το εκπαιδευτικό υλικό που περιέχει, επιδιώκει όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πρόσβαση στο Μουσείο, να εμπλουτίσουν το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου εξοικειώνοντας τα παιδιά με βασικές πτυχές της νεώτερης χρηστικής κεραμικής της χώρας μας.

Η μουσειοσκευή απευθύνεται σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και ο εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει το υλικό με όποιον τρόπο θεωρεί ορθότερο για την ομάδα του, προτρέποντας τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στην παρουσίαση.

Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά κεραμικά αντικείμενα σε σμίκρυνση, εγχειρίδια για τη νεώτερη παραδοσιακή κεραμική, ψηφιακό δίσκο με αναφορές σε παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής αγγείων, εκπαιδευτικά παιχνίδια, πάζλ, οδηγίες αξιοποίησης του υλικού, κ.ά.

Ο δανεισμός της μουσειοσκευής μπορεί να γίνεται για 10-15 ημέρες δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 210-3318491-2 (πληροφορίες κα Φωτεινή Κατσαούνη, Δευτέρα – Παρασκευή 12.00΄-15.00΄).

Η όλη δράση υλοποιείται με ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επισυνάπτεται το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο.

Διαβάστηκε 4093 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 1-03-16, 15:13